Diyarbakır Sümer Park’ta 29 Eylül’de takas pazarı kurulacak.

Atma, alma, takas et

Takas pazarı duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

“Herkese Günaydın, zorlu toplumsal ve siyasal koşullarda mücadele veren sivil toplum çalışanlarının, toplumsal barış inşası yolunda güç ve cesaretlerine Şiddetsiz İletişim tedrisatı ile katkıda bulunmak amacıyla bir program sunuyoruz.

Maddi olarak da erişilebilir olması için ve Şiddetsiz İletişim yaklaşımının toplumsal barış yolunda yaygınlaşmasına duyduğumuz özlemle; programda -konaklama giderleri dışında- herhangi bir eğitim ücreti yok. Katılımcıları “Önce gelen oturur” prensibiyle belirleyeceğiz.

Diyarbakır'da 60 kişinin öldüğü Yoldaş Apartmanı davasında son gelişme Diyarbakır'da 60 kişinin öldüğü Yoldaş Apartmanı davasında son gelişme

Bizim artık ihtiyacımız olmayan şeyler başkaları için çok değerli olabilir. Evinizde atıl durumda bulunan her türlü malzemeyi değerlendirme imkanı bulabileceğiniz pazarımıza tüm Amed halkını bekliyoruz. İsteyen takas yapabilir, isteyen de bağış yaparak dayanışma gösterebilir. İhtiyacımız olanı almak İçin bir şey bırakmak zorunda değiliz. Eğer takas edecek bir eşyanız yoksa fakat ihtiyacınız varsa bu pazarda karşılayabilirsiniz. Burası sadece takas değil aynı zamanda dayanışma yeridir. Savaşı, yoksulluğu körükleyen devletlere, israfa, tüketim kültürünü yayan kapitalist moderniteye, tüm bunların sonucu yaşanan doğa, insan ve hayvan sömürüsüne baş kaldırıyoruz! Haydi takasa, haydi dayanışmaya, haydi toplumsal birlikteliği, sevgiyi ve paylaşımı artırmaya!”

Editör: Nazmi Kahraman