Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesinin yerleşkesinde kurmaya başladığı Güneş Enerjisi Santrali için ağaç katliamı yapıldığı iddialarına açıklama geldi.
Dicle Üniversitesi, kendisine ait 5 taşınmazın kiralanması ve taşınmaz üzerinde toplam 12900 kWe kapasitesinde Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulması çalışmaları hızla devam ediyor. Dicle Üniversitesi ve GESSAN firması arasındaki sözleşme geçen yıl Temmuz ayıhda imzalanmıştı.
AĞAÇ KATLİAMI YAPILDI MI?
Dicle Üniiversitesinin, Üniversite yerleşkesi ile Dicle Nehri kıyısında yapımına başladığı Güneş Enerjisi Santrali için çalışmalar devam ederken, güneş panellerinin kurulumu için ağaç katliamı yapıldığı iddia edildi. CEGA Medya'ya konuuşan Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Siraç Özerdem, iddialar ile ilgili açıklamada bulundu.
"HASTALIKLI OLANLAR KESİLDİ, SAĞLAM OLANLAR TAŞINDI"
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özerdem, güneş panellerinin kurulduğu alandaki ağaçlar için Tarım İl Müdürlüğü ile görüştüklerini ve ekiplerin gelip alandaki ağaçları incelediğini söyledi. Özederdem, "Ekipler bazı ağaçların hastalıklı olduğunu ve bunların kesilmesi gerektiğini söyledi. Sağlam olan ağaçlar ise yerinden sökülerek Üniverstemizin başka alınına taşındı. Bir ağaç katliamı söz konusu değildir. Üniversite ve Tarım Müdürlüğünün yazışmaları ve yapılan çalışmalar hepsi kayıt altındadır" dedi.
Dicle Üniversitesinde kurulan GES, Türkiye'de kurulu GES Santralleri arasında 29 sırada, Üniversiteler arasında ise 1. sırada yer alacak. Güneş enerji sistemi ile 20.000.000 kWsa gücünde elektrik üretilerek, Üniversitenin yaklaşık yüzde 55 civarında elektrik giderinede tasarruf sağlaması hedefleniyor.
Editör: HABER MERKEZİ