Diyarbakır ve çevre il ve ilçelere sağlık hizmeti sunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanasine 9 ay önce atanan başhekim sürpriz bir karar ile istifa etti. Başhekim'in ani istifası dikkat çekerken, hastaneye yeni başhekimin atanması da çok hızlı oldu. 

Gazi Yasargil-1

14 AY BAŞHEKİMSİZ KALDI, ATANAN BAŞHEKİM 9 AY DAYANDI

Diyarbakır Gazi Yşairgil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doç.Dr.Muhammed Asena'nın ayrılması ile 14 ay başhekimsiz kalmış ve Doç.Dr.İhsan Solmaz, geçen yıl Aralık ayının sonlarında başhekim olarak atanmıştı. Doç. Dr.Solmaz yaklaşık 9 ay süren başhekimlik görevinden bugün sürpriz bir şekilde istifa ettiğini duyurdu. 

G C N Ih Cu W A A Anr Fh

"AİLEVİ NEDENLERDEN DOLAYI İSTİFA EDİYORUM"

Doç.Dr.İhsan Solmaz, istifası ile ilgili sosyal medya hezasında yaptığı paylaşımda, 25 Aralık 2023 tarihinden itibaren yürüttüğü Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden bugün itibari ile ailevi nedenlerden istifa edip görevimden ayrıldığını duyurdu. Doç.Dr.Solmaz, paylaşımının devamında şöyle dedi:

 "Bana bu görevi layık gören değerli büyüğüm abim il sağlık müdürü Mehmet Hakan Pamukçu'ya teşekkürlerimi sunuyorum. Birlikte çalıştığım idari yönetime, tüm sağlık camiasına uygun çalışmalarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Hakkı geçenlerden helallik diliyorum.  Varsa hakkım herkese helal olsun. Dahiliye Uzmanı  olarak eski görevime devam edip eğitim kliniğinde eğitim sorusu olarak işimin başında olacağım.”

P H O T O 2024 09 19 18 00 05

YENİ BAŞHEKİM SÜPER HIZLA ATANDI

Geçmişte 14 ay başhekimsiz kalan ve vekil başhekim ile yürütülen hastaneye bu kez yeni atama süper bir hızla yapılması dikkat çekti. İstifa eden Doç.Dr.Solmaz'ın yerine Doç. Dr.Mehmet Özel atandı. Doç.Dr.Özel, Ocak ayından beri hastanede başhekim yardımcısı olarak görev yapıyordu. 

YENİ BAŞHEKİM ÖZEL KİMDİR? 

Mesleki hayatına Hakkari Devlet Hastanesi’nde acil servisinde pratisyen hekim olarak başlayan Özel, 2012 yılında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniğinde, 2012-2016 yıllarında araştırma görevlisi olarak uzmanlık eğitiminı tamamladı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Acil Tıp alanında uzman hekim olarak çalışmaktayken,  1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı olarak göreve başladı. Dr.Özel, 28 haziran 2024 tarihinden itibaren Acil Tıp Alanında Doçent ünvanı aldı.

İçişleri bakanından Diyarbakır'da Narin açıklaması İçişleri bakanından Diyarbakır'da Narin açıklaması

Editör: Ferit Aslan