HÜDA-PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, İçişleri Bakanı Ali yerlikaya'nın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir soru önergesi verdi. 

Dinç, önergede Diyarbakır'da son zamanlarda halkı rahatsız eden, hatta tedirginliğe sevk eden, içinde bariz şekilde suç unsurlarını da barındıran bir takım uygulamalar yaşandığını iddia etti. 

Diyarbakır Belediyesi, CEMR'i imzaladı Diyarbakır Belediyesi, CEMR'i imzaladı

Dinç, özellikle yaz aylarında havaların ısınmasıyla beraber şehir halkının akşam saatlerinde ailece soluğu park vb açık alanlarda aldığını belirterek, şöyle dedi:

"iÇKİ MASALARI KURULUYOR, UYUŞTURUCU MADDELER TÜKETİLİYOR"

"Çeşitli bulvarların olduğu güzergahlarda zaman geçirmek amacıyla gezintiye çıkmaktadırlar. Ancak yerel medyaya da yansıdığı şekliyle halkın ailece vakit geçirmek istediği bir çok alan ve güzergah, içki masalarının kurulduğu, uyuşturucu maddelerinin tüketildiği yerler haline gelmiştir. Sarhoş naralarının yükseldiği, torbacıların cirit attığı bu tür açık alanlar, halkı ziyadesiyle tedirgin etmiş durumdadır."

"ORGANİZE KÖTÜLÜK ÇARKI İÇERİSİNDE MENFAAT KARŞILIĞI BAZI KAMU GÖREVLİLERİNİN BULUNDUĞU SÖYLENTİLERİ VAR"

Dinç, bir süre önce saldırılarla gündeme gelen Sur ilçesindeki cafelere de vurgu yaptı. Milletvekili Dinç, "Başta merkez Sur ilçesi olmak üzere Cafe adı altında işletilen birçok mekan, çevre sakinlerinin anlatımlarına göre adeta uyuşturucu bataklığına dönüşmüş durumdadır. Uyuşturucunun pazarlandığı, kullanımının özendirildiği, gençlerin her an uyuşturucuya bulaşma tehlikesinin belirginleştiği bu tür mekanlar, açık alanlarda toplumun sinir uçlarına dokunacak şekilde yaşanan ahlaksız tutum ve davranışlarla birlikte ele alındığında, örgütlü bir kötülüğün Diyarbakır üzerine karabasan gibi çöktüğü anlaşılmaktadır. Diyarbakır'ın tarih, kültür ve inançla yoğrulmuş kadim kimliğine karşı savaş açan ve içerisinde "Narko-terör" özellikler barındıran belli çevrelerin koordinasyon halinde ahlaksızlığı politik bir kimliğe dönüştürerek siyasal hedefler arzuladıkları açıkça görülmektedir. Vahim bir iddia da, "Narko-terör" faaliyetleri kapsamına giren "Organize kötülük" çarkı içerisinde menfaat karşılığı bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu söylentileridir"dedi.

Whatsapp Image 2024 08 14 At 13.35.41

Dinç, bir süre önce Diyarbakır'da bazı kafelere yönelik saldırıları da "Toplumun sinir uçlarına dokunmanın halkta yol açtığı haklı tepki" olarak değerlendirdi. Bu durumun zaman zaman bazı fevri davranışlara da sebebiyet verebildiğini dile getiren ve "Bu durum bazen istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir." diye Dinç, İçişleri Bakanına şu soruları yöneltti:

"1. Halkın güven içerisinde faydalanmak istediği park, bahçe ve açık alanlarda beliren hayasızca tutumların yanı sıra, çeşitli bulvarlarda kurulan içki masalarının oluşturduğu tehlikelere karşı ne tür önlemler alınması düşünülmektedir?

2. Ahlaksızlık ve kol gezen uyuşturucu tehlikesi başta olmak üzere Diyarbakır'da kimi çevrelerin yürüttüğü "Organize kötülük" faaliyetlerine karşı tedbir almayı düşünüyor musunuz?

3- Siyasi amaçlı organize ahlaksızlığın uyuşturucu kullanımı ve ticaretiyle iç içe geçtiği "Narko-terör" çarkına bazı kamu görevlilerinin de menfaat karşılığı dahil olduğu iddiaları için bir inceleme başlatmayı düşünüyor musunuz? "

Editör: HABER MERKEZİ