Merkezi Diyarbakır’da bulunan Doğu Pediatri Derneği, “Yenidoğan çetesi” ne tepki gösterirken, masum sağlık çalışanlarının haklarının korunmasını istedi. 

Doğu Pediatri Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde kamuoyunu derinden etkileyen ve “Yenidoğan çetesi" olarak adlandırılan yasa dışı faaliyetlerin kendilerini derinden etkileyen bir durum olduğu belirtildi. 

Şenyaşar-Yıldız ailesi barışıyor, sürecin ilk adımı mı? Şenyaşar-Yıldız ailesi barışıyor, sürecin ilk adımı mı?

0C Xpe L R1C R V3F T7Eu7 B5K0 N Nk W T8Fi L E K6 A L Ynw E 1200Söz konusu çetenin, insanlık dışı eylemlerinin toplumda büyük bir infiale yol açtığı, bu durumun, sadece yasalara değil, aynı zamanda insanlık onuruna da açık bir saldırı olduğu belirtilen dernek açıklamasında devam ile şöyle denildi:

“Yenidoğanların, en savunmasız dönemlerinde bu tür kötü niyetli girişimlere maruz kalması, hepimizi derinden yaralamaktadır. Bu noktada, kamuoyunun bilgilendirilmesi, gerekli yasaların sıkı bir şekilde uygulanması ve toplum olarak bu tür çetelere karşı duyarlılığın artırılması büyük bir önem taşımaktadır. Herkesin bu meseleye duyarlılık göstermesi ve birlik olması gerektiği aşikardır. Çocuklarımızın güvenliği için alınacak her türlü önlem, toplumun geleceği için atılacak önemli bir adım olacaktır.”

1089450121 160 3072 1888 1920X0 80 40D0284Bdb5Ff05B5F378B59Da466D71Çocuk doktorlarının derneği açıklamasında, bu çetenin olumsuz faaliyetleri nedeniyle masum sağlık çalışanlarının, özellikle hemşire ve doktorların, haksız yere sorgulanmalarının son derece adaletsiz olduğu da belirtildi. Açıklamada, “Sağlık çalışanları, her gün hayat kurtarma çabası içinde olan, özveriyle çalışan ve insan sağlığını öncelik olarak gören profesyonellerdir. Bu tür suçlamalar, onların onurlu mesleklerine ve toplum içindeki saygınlıklarına büyük bir zarar vermektedir. "Yenidoğan çetesi" gibi kötü niyetli grupların faaliyetleri, sağlık sistemini hedef alırken, bu sistemin en temel direkleri olan sağlık çalışanlarının asıl görevleri ve sorumlulukları göz ardı edilmemelidir” denildi.

Editör: Ferit Aslan