Kahramanmaraş depreminde yıkılan  e 89 kişiye mezar olan Diyarbakır Galeria sitesi için yerinmde dönüşüm kararı alındı.

Diyarbakır'ın simgesi haline gelen Galeria Sitesi, 6 Şubat depreminde büyük bir yıkıma uğramış ve 89 can kaybına neden olmuştu. Depremin yarattığı derin acının ardından Galeria Sitesi mülk sahipleri, geleceğe umutla bakarak "Galeria Mülk Sahipleri Platformu"nu kurdu. Platform üyeleri, aradan geçen süreçte düzenli olarak bir araya gelerek, sitelerinin yeniden inşa edilmesi için yoğun çaba sarf etti.

YERİNDE DÖNÜŞÜM KARARI

Diyarbakır'a Atina'dan geldi, bir daha da dönemedi Diyarbakır'a Atina'dan geldi, bir daha da dönemedi

Mülk sahiplerinin büyük çoğunluğunun onayıyla başlatılan yerinde dönüşüm projesi kapsamında, 6 dönümlük arazi üzerine modern bir yaşam merkezi inşa edilecek. "Galeria Yaşam Merkezi" olarak adlandırılacak olan proje, 268 konut ve 177 işyerinden oluşacak.

Platform sözcüsü Ender Budak, "Depremde kaybettiklerimizi asla unutmayacağız. Ancak hayata tutunmak ve geleceğe umutla bakmak zorundayız. Bu nedenle, Galeria Sitesi'ni yeniden inşa etmeye karar verdik. Yerinde dönüşüm projesi sayesinde, hem anılarımızı yaşatacak hem de yeni bir başlangıç yapacağız" dedi.

Proje, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından onaylandı ve ruhsat işlemleri başlatıldı. Yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlanması bekleniyor.

KAYNAK: DHA

Editör: EYYUP KAÇAR