Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşayan Mutlu Kaya, adını 2015 yılında bir ses yarışmasında duyurdu. 

Mutlu Kaya için her şey iyi giderken erkek arkadaşı tarafından başından vuruldu. Mutlu, saldırı sonrası konuşma ve yürüme yetisini kaybetti. Bir süre yoğun bakımda kalan ve yaşam mücadelesini kazanan Kaya, şimdi de hayata tutunmaya çalışıyor. 

Whatsapp Image 2024 10 09 At 09.17.54

Mutlu Kaya, kendisine iyi gelen ve bir süre devam ettiği fizik tedaviye, 4 yıl önce ablası Dilek Kaya'nın da erkek arkadaşı tarfından öldürülmesi üzerine ara verdi. Hayata küsen ve kendisini eve kapatan Mutlu, mücadelesine yeniden başladı. 4 yıl önce ara verdiği refleksoloji tedavisine devam eden Kaya, bu tedavinin kendisine iyi geldiğini söyledi. 

Whatsapp Image 2024 10 09 At 09.16.34

Refleksoloji Uzmanı Mehmet Savaş'a tedaviye giden Kaya, şunları söyledi:

Diyarbakır’da kadınlardan Rojin için sessiz  yürüyüş Diyarbakır’da kadınlardan Rojin için sessiz  yürüyüş

"BU TEDAVİ BANA İYİ GELİYOR"

“Refleksoloji tedavime yeniden başladım. Mehmet hoca sağolsun benimle çok ilgileniyor. Kendimi çok iyi hisetmeye başladım. 8 seanstır geliyorum. Yavaş yavaş sonuç almaya başladım. Bir süre sonra daha iyi olacağıma inanıyorum."

"EN BÜYÜK HAYALİM KOŞMAK"

Şu anda kendi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamadığını, ailesinden destek aldığını anlatan Kaya, en büyük hayalinin bir gün kendi ihtiyaçlarını karşılamak ve koşmak olduğunu söyledi. Ablasının ölümünden sonra bunalıma girdiğini belirten Kaya, "Bir gün hayal ettiklerimi başaracağıma inanıyorum ve bunun için seanslarıma devam ediyorum. Faydalarını görmeye başladım. İnşallah sonuç alacağım"dedi.

Whatsapp Image 2024 10 09 At 09.17.14

TEDAVİ 1,5 YIL DAHA SÜRECEK

Mutlu Kaya'nın daha  önce 8 aylık bir tedavi süreci geçirdiğini anlatan Refleksoloji Uzmanı Mehmet Savaş, Mutlu'nun yaşanan üzücü olaylar sonrası tedavisine ara verdiğini kaydederek, şunları söyledi:

Whatsapp Image 2024 10 09 At 09.17.34

“Tedavi sonuç veremeye başladı. Bugüne kadar 8 seans yaptık. Bizde uzun süren bir tedavi süreci var. Refleksoloji, avuç içi ve ayak tabanından yapılan bir tedavi yöntemidir. El ve ayakta tedavi yaparak bir anlamda beyne ileti gönderiyoruz. Beyin de yapması gereken görevi yavaş yavaş yapmaya başlıyor. Seanslarımız 20-25 dakika sürüyor. Ancak Mutlu'nun özel bir durumu var. O nedenle süreyi bazen 40 dakika, bazen de 1 saate kadar çıkarıyoruz. Burada amacımız Mutlu'yu biran önce sağlığına kavuşturmak. Tedaviden iyi sonuçlar aldığımızı düşünüyorum. Zaten seans seans bu farkı görüyoruz. Umarım bir gün Mutlu'yu bizim gibi kendi ihtiyaçlarını karşılayan, yardım almadan yürür bir halde görürüz."

Mutlu Kaya, tedavisine 1,5 yıl devam edecek. 

Whatsapp Image 2024 10 09 At 09.16.12

Editör: HABER MERKEZİ