Diyarbakır’da, kaybolduktan 19 gün sonra öldürülmüş olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın aranması ile ilgili Jandarma’nın tuttuğu tutanakta çarpıcı tespitler yer aldı. 

Amedspor tazminat davası açacak Amedspor tazminat davası açacak

Narin Güran’ın öldürülmesi ile ilgili soruşturma devam ederken, daha önce serbest bırakılan ve dün yeniden gözaltına alınıp tutuklanan R.A.’nın Sulh Ceza Hakimliğindeki tutuklama kararı gerekçesinde Jandarmanın Narin’in aranması sırasında tuttuğu tutanaktaki çarpıcı tespitler yer aldı. 

Arif Guran

“MAKSATLI SUNİ İHBARLAR YAPILMIŞ”

Mahkeme kararına yansıyan Jandarma tutanağında,  21 Ağustos 2024 günü kaybolan maktul Narin Güran'ı bulmak için gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarının bir kısım şahısların hedef saptırma maksatlı suni ihbarlarıyla ve dikkat dağıtıcı eylemleriyle akamete uğratılmaya çalışıldığı belirtildi.

“PERSONEL DEREDEN UZAK TUTULMAYA ÇALIŞILDI”

JASAT tutanağına göre, Suriyelilerin kaldığı çadıra yakın bir konumda terlik bulunduğu' iddia edilerek jandarma personelinin bu kısma yönlendirilmeye çalışıldığı, köyde yangın çıkarıldığı, arama kurtarma çalışmaları esnasında olağan dışı elektrik kesintilerinin yaşandığı belirtildi. İki şahsın bir kız çocuğunu köyün üst tarafına götürdüğü şeklindeki ihbarda bulunulduğu, yanlış ifadelerle güvenlik birimlerinin yanlış yönlendirildiği, bu gibi eylemlerle jandarma personelinin Narin’in cesedinin 19 gün sonra bulunduğu Eğertutmaz Deresi'nden uzaklaştırılmaya çalışıldığı ifade edildi. 

Kayip Narin Guranla Ilgili Flas Gelisme Amcanin Aracindaki Koltuklar Sokuldu 2A64 Cover 1200X675“YANLIŞ İHBAR VE YÖNLENDİRMELER GÜRAN AİLESİ TARAFINDAN YAPILDI”

Anadolu Ajansında yer alan habere göre raporda, bu eylemlerin bir kısmının Güran ailesinin bazı üyeleri tarafından yapıldığı, Diyarbakır 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin 13 Eylül 2024 tarihli kararıyla bir kısım şüphelilerin tutuklanmasına karar verildiği, R.A'nın şüpheli Salim Güran'ın tarlada olduğu saatlerle alakalı beyanlarının dosyadaki HTS kayıtlarıyla, diğer şüpheli beyanlarıyla ve dahi şüpheli Salim Güran'ın kendi beyanlarıyla çeliştiği belirtildi.

Editör: Ferit Aslan