Almanya'da ev yapımı sırasında 800 yıllık Piskopos Otto’nun tasviri bulundu.

Kuzey Almanya’nın Klotzow köyünde sıradan bir inşaat çalışması, tarih kitaplarını yeniden yazacak bir keşfe dönüştü. Ev sahibi Peter Wittenberg, evinin önünde temel kazısı yaparken tam 12. yüzyıldan kalma, üzerinde bir piskopos tasvirinin bulunduğu granit bir taş buldu. Üstelik bu taş, bölgeye Hıristiyanlığı getiren ünlü Bamberg’li Piskopos Otto’yu betimliyor.

PSİKOPOS OTTO'NUN İZLERİ

Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin baş arkeoloğu Detlef Jantzen’e göre, bu taş bölgede bugüne kadar keşfedilen yalnızca 20 ''bildstein'' (resim taşı) arasında yer alıyor.

Live Science’a konuşan Jantzen, bu bulgunun sadece nadirliğiyle değil, aynı zamanda tarihsel önemiyle de dikkati çektiğini belirtti.

En eski antik harita, Babillilerin Dünyayı görme biçimini anlatıyor En eski antik harita, Babillilerin Dünyayı görme biçimini anlatıyor

Yüzyıla tarihlenen bu taş, üzerinde haç taşıyan, başında bir şal, kısa bir cüppe ve ayakkabı giymiş bir kişiyi tasvir ediyor. Ancak en dikkat çekici detay, kişinin sağ elindeki pankart ve şalın ucunda oyulmuş haç.

Jantzen, taşın analizlerinin ardından bulunduğu köyde kalıcı bir sergiye dönüştürülmesi için çalışmalara başlayacaklarını belirtti. 
 

Editör: EYYUP KAÇAR