Mevsim geçişlerinde ortaya çıkan griple ilgili uzmanlar, inanılmaz gerçekleri sıraladı.

Livesience'de yer alan araştırmaya göre, grip, sadece bizi hasta etmiyor, aynı zamanda çevremizdekileri de tehdit ediyor. Peki, grip bulaşıcılığı ne kadar sürüyor? Bu sorunun yanıtı, düşündüğünüzden çok daha karmaşık olabilir.

''Grip, sinsice yayılıyor. Belirtiler ortaya çıkmadan bile bulaşıcı olabilen grip virüsü, çevremizde adeta bir bomba gibi patlıyor'' diyen araştırmacılar, gribin özellikle çocuklar ve bağışıklık sistemi zayıf olanlar için ciddi sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

EN BULAŞICI DÖNEM

COVID mi, grip mi olduğunuz evde testle mümkün COVID mi, grip mi olduğunuz evde testle mümkün

Uzmanlar, ortalama olarak, hastalığın ilk 3 gününün en bulaşıcı dönem olduğunu belirterek, ancak, bazı durumlarda bu sürenin 7 güne kadar uzayabildiğini ve dahası, çocuklarda bu sürenin yetişkinlere göre daha uzun olabildiğini ifade etti.

GRİP AŞISININ ETKİSİ

Grip aşısının koruyucu olup olmadığı konusunda insanlarda güvensizlik olduğunu da belirten uzmanlar, ''Grip aşısı bizi korur mu? sorusunu yanıtı 'evet' tir. Grip aşısı ciddi hastalanma riskini azaltıyor. Ancak, virüsü başkalarına bulaştırma konusunda ne kadar etkili olduğu hala araştırılıyor'' dedi.

Uzmanlar, grip bulaşıcılığının, düşünülenden çok daha karmaşık bir konu olduğunu, kişisel hijyene dikkat ederek, maske takarak ve aşılar yaptırarak insanların hem kendilerini, hem de çevredekileri koruduklarını söyledi.
 

Editör: EYYUP KAÇAR