Temizlik suyuna sadece 1 kaşık ekleyin! Duvardaki küften eser kalmayacak Temizlik suyuna sadece 1 kaşık ekleyin! Duvardaki küften eser kalmayacak

Güneş ayılarının, hareketleri ve duruşlarıyla insana benzedikleri belirtildi.

Hareketleriyle ve duruşu gibi özellikleriyle zaman zaman kostüm giymiş insanlarla karıştırıldığı ifade edilen güneş ayıları çoğu zaman dik durarak yürümeleri ve zaman zaman yavrularını kucaklarında taşımalarıyla biliniyor.

DÜNYANIN EN KÜÇÜK AYILARI

Güneş ayıları, dünyanın en küçük ayı türü olarak kabul edilir. 

Boz ayılar 320 kilogramı aşabilen ağırlıklara sahipken, güneş ayıları yalnızca 30 ila 70 kilogram arasında değişen ağırlıklara sahip ve uzunlukları ise 1,2 ila 1,5 metre arasında değişiyor.

Araştırmacılar, Malezya, Çin, Tayland, Laos, Kamboçya, Hindistan, Bangladeş ve Myanmar gibi ülkelerde yaşayan güneş ayılarının, göğüslerindeki yükselen güneşe benzeyen altın veya beyaz leke sayesinde bu ismi aldıklarını söyledi.

EL SALLAMA BECERİSİ

Nature Dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, esaret altındaki güneş ayılarının mükemmel iletişimciler olduğunu ve birbirlerinin yüz ifadelerini taklit ederek bağ kurabildiklerini ortaya koydu. 

Arizona Eyalet Üniversitesi ve Arizona Üniversitesi'ndeki biyologlar, güneş ayılarının yetenekli ağaç tırmanıcıları olarak evrimleştiğini ve bu el becerisi sayesinde el sallayabildiklerini belirtti.

KAYNAK: Live Sience
 

Editör: EYYUP KAÇAR