Yorgunluk, stres, beslenme alışkanlıkları ve yaşlanma gibi pek çok faktör, göz altı morluklarına neden olabilir. Bu morluklar yüzünüzde yorgun ve solgun bir görünüm yaratırken, doğru bakım uygulamalarıyla bu durumu tersine çevirebilirsiniz. Doğal içeriklerle haftada birkaç kez uygulayacağınız basit yöntemlerle daha genç ve canlı bir cilde kavuşabilirsiniz.


ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Üzüm çekirdeği yağı, güçlü antioksidanlar ve vitaminler içerir. Göz altı morluklarına karşı etkili olan bu yağ, cildi besler ve serbest radikallerle savaşarak yaşlanmayı geciktirir. Haftada iki ya da üç kez göz çevrenize masaj yaparak uyguladığınızda, morluklarda gözle görülür bir azalma sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda ciltteki kırışıklıkların da azalmasına katkı sağlar.

GÜL SUYU

Her gün pamuk yardımıyla göz çevrenize uygulayabileceğiniz gül suyu, morlukların görünümünü azaltmakla kalmaz, aynı zamanda cildi temizler ve yağ dengesini düzenler. Gül suyunu düzenli olarak kullandığınızda, kırışıklıkların da azalmasını gözlemleyebilirsiniz.


ALOE VERA

Aloe vera, cildin nem dengesini koruyarak göz altındaki koyu halkaların azalmasına yardımcı olur. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde cildin bağışıklığını artırır ve yaşlanma belirtilerini geciktirir. Ayrıca cildi yumuşatır ve yaraların iyileşmesini hızlandırır.

PATATES

 C vitamini açısından zengin olan patates, kolajen üretimini destekler ve ciltte serinletici bir etki yaratır. Bu özellikleri sayesinde şişlik ve göz altı torbalarını azaltır. Haftada birkaç kez uygulayacağınız patates maskesi ile daha canlı bir cilt elde edebilirsiniz.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay, K vitamini açısından zengin bir içeriktir ve göz altı morluklarının azalmasına yardımcı olur. Düzenli olarak yeşil çay tüketmek ya da maske olarak cilde uygulamak, cilt tonunun eşitlenmesine ve lekelerin giderilmesine destek sağlar.

Pekmezin içine 1 kaşık ekleyin! Kemikleri beton gibi yapıyor, kolesterol 'ün kökünü kazıyor! Pekmezin içine 1 kaşık ekleyin! Kemikleri beton gibi yapıyor, kolesterol 'ün kökünü kazıyor!


Doğal içeriklerle göz altı morluklarına veda etmek mümkün. Üzüm çekirdeği yağı, gül suyu, aloe vera, patates ve yeşil çay gibi ürünlerle düzenli bakım yaparak daha genç ve canlı bir görünüme kavuşabilirsiniz. Ancak ciddi cilt problemleriniz varsa, mutlaka bir cilt uzmanına danışmayı unutmayın.

Editör: Ayşegül Yaşar