Hakkari Belediyesi'nde önemli bir değişiklik yaşandı. Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, Van’da gözaltına alınmasının ardından görevden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Hakkari Valisi Ali Çelik, Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi. Peki Hakkari Belediye Başkan Vekili Ali Çelik kimdir? İşte detaylar...

HAKKARİ BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ ALİ ÇELİK KİMDİR?

Ali Çelik, 1976 yılında Uşak'ta doğdu. Eğitim hayatına Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde başladı ve 1999 yılında bölüm birincisi olarak mezun oldu. 2000 yılında Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak Kütahya Valiliği'nde göreve başladı. İyidere ve Kemer ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptıktan sonra, Mazgirt, Kiraz, Akdağmadeni ve Bismil gibi çeşitli ilçelerde Kaymakamlık görevinde bulundu.

Ali Çelik'in kariyerinde önemli dönüm noktalarından biri, 10 Haziran 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kütahya Valisi olarak atanmasıydı. Bu görevini başarıyla yürüten Çelik, 10 Ağustos 2023 tarih ve 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Hakkari Valiliği’ne atandı. Şimdi ise Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak yeni görevine başladı.

Temmuz 2024 memur zammı ne kadar olacak? En yüksek ve en düşük memur maaşı kaç TL? Temmuz 2024 memur zammı ne kadar olacak? En yüksek ve en düşük memur maaşı kaç TL?

Editör: Ayşegül Yaşar