William Shakespeare'in ölümsüz eseri "Macbeth" oyunu, turne programı kapsamında Diyarbakır'da tiyatroseverleri selamlayacak.   

 Tiyatroseverler, hem dünyada hem de Türkiye'de defalarca sahneye konan ve büyük ilgi gören  güçlü oyunları Ekim ayı içinde peş peşe izleme imkanı bulacak.

Diyarbakır’da anız yangını: Sürücülere zor anlar yaşadı Diyarbakır’da anız yangını: Sürücülere zor anlar yaşadı

Dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecilerinden Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin eşsiz hikayesi "Amadeus" 5. sezonunda Diyarbakır'a konuk olacak. 
Ardından dünya edebiyatının başyapıtlarından, Dostoyevski'nin "Suç ve Ceza" romanından uyarlanan aynı adlı oyun, tiyatroseverle buluşacak.
 Yine Ekim ayında, sahnelendiği tüm zamanlarda büyük ilgi gören, iktidar ve kötülüğün sınırlarını irdeleyen  William Shakespeare'in ölümsüz eseri "Macbeth" oyunu, Türkiye turnesi  kapsamında Diyarbakır'a misafir olacak.
Orhan Burian'ın uyarlaması, Sertaç Yekeboğa'nın yönettiği ve oynadığı tek kişilik eser, 8 Ekim'de Mordem Sanat Merkezi'nde saat 20.00'de izlenebilecek.


"Hepimizin içinde biraz Macbeth yok mu?"

Shakespeare’nin kötülüğe ilişkin en derinlikli eseri olan Macbeth oyunu, 11.yüzyıl, İskoçya atmosferinde geçer.
Yiğit komutan Macbeth, ormanda karşılaştığı gizemli cadıların yönlendirmesi ve eşi Lady Macbeth’in de etkisi ile bir komplo kurarak akrabası Kral Duncan’ı öldürerek tahta çıkar. Ancak asıl mesele “kral olmakta değil, kral olup sağ kalabilmektir.

Oyunda, Macbeth’in korku iktidarında gün ışığına çıkan kötülükler, karanlık atmosferler, çelişkiler, bulanık yerler ve uçurumlar eşiğinde, "Hepimizin içinde biraz Macbeth yok mu?"  sorusu irdeleniyor
Dekor tasarımı Murat Kalaoğlu, ışık Haluk Deniz Aydın,kostüm tasarımı İsmet Seydan'a ait Macbeth, XXIV. Direklerarası Seyirci Ödülleri tarafından “En İyi Performans” ödülüne layık görülmüştü. 

Editör: Meral Özdemir