Birkaç gündür erişime kapalı olan Instagram uygulamasına giriş yapmak isteyenler VPN uygulamaları indirerek erişim sağlarken bir yandan da yasal mı, cezası var mı araştırmaya başladı.

INSTAGRAM'A VPN İLE GİRİŞ YASAK MI?

Son günlerde Instagram'a erişim engeli nedeniyle VPN uygulamalarıyla giriş yapmaya çalışan kullanıcılar, bu durumun yasal olup olmadığını ve para cezası olup olmadığını merak ediyor. VPN kullanmak yasal olarak yasaklanmış değil ve herhangi bir para cezası bulunmuyor. Ancak, VPN uygulamaları kullanırken güvenliğinizi riske atmamanız gerekiyor.

16 valinin görev yeri değişti 16 valinin görev yeri değişti

VPN KULLANIMI TEHLİKELİ Mİ?

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, VPN uygulamalarının güvenilir olmadığını belirterek, bu tür uygulamaların kişisel verilerinizi çalabilecek kötü niyetli kişi veya gruplar tarafından kullanılabileceğini vurguluyor. Bu nedenle, özellikle güvenilir olmayan VPN uygulamalarına karşı dikkatli olmanızda fayda var.

VPN FATURAYA YANSIYOR MU?

VPN uygulamaları genellikle ücretsizdir ve kullanımı faturaya yansımaz. Ancak, bu uygulamaların bazıları ücretli hizmetler sunabilir, bu nedenle indirilen uygulamanın koşullarını dikkatlice okumanız önemlidir.

VPN İLE INSTAGRAM'A NASIL GİRİLİR?

Instagram'a VPN ile giriş yapmak için IOS cihazlar için App Store'dan, Android cihazlar için Google Play'den güvenilir bir VPN uygulaması indirip, "bağlan" seçeneğine tıklamanız yeterlidir. Erişim engeli olan platformlara bu şekilde kolayca erişim sağlayabilirsiniz.

Editör: Ayşegül Yaşar