Brezilya'da şiddetli yağışlar, 233 milyon yıllık dinozor iskeletini ortaya çıkardı.

Brezilya'nın güneyinde etkili olan şiddetli yağışlar, bilim dünyasında heyecan yaratan bir keşfe vesile oldu. 

Araştırmacılar, São João do Polêsine'deki bir rezervuarın yakınında neredeyse tamamen korunmuş bir Herrerasaurid dinozor iskeletini gün yüzüne çıkardı. Bu fosil, yaklaşık 233 milyon yıl öncesine dayanıyor ve dünyanın en eski dinozorlarından biri olarak kabul ediliyor.

Santa Maria Federal Üniversitesi'nde kazıyı yöneten paleontolog Rodrigo Temp Müller, ''Bu keşif, dinozorların kökenini anlamamıza yardımcı olacak. Dünyanın en eskileri arasında yer alıyor'' dedi.

Keşfedilen dinozorun yaklaşık 2,5 metre uzunluğunda olduğu ancak bu türün bazı bireylerinin beş ila altı metreye kadar büyüyebildiği ifade edildi.

Keşif, Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletindeki rekor yağışların ardından meydana gelen erozyon sayesinde gerçekleşti. 

Bu yılın başlarında yaşanan şiddetli yağışlar, bölgede büyük sellere ve en az 182 kişinin ölümüne yol açmıştı. Quarta Colônia Jeoparkı'nın bir parçası olan bu alan, dinozor fosilleriyle biliniyor.

Buzul çağı gençlerinin sırları ortaya çıktı! Buzul çağı gençlerinin sırları ortaya çıktı!

Müller, ''Çok fazla yağmur yağdığında, bazen küçük malzemeler kaybolabiliyor, bu nedenle şu anda ortaya çıkan tüm malzemeleri kurtarmak için acele ediyoruz'' dedi.

KAYNAK. Livesience

Editör: EYYUP KAÇAR