Ferit Aslan

“Kardeşliği futboldan başlatmak istiyorum” diyerek geldiği Diyarbakır’da, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, Amedspor ile birlikte yıllardır özlemi çekilen bir tablonun oluşmasına vesile oldu. 

1-120TFF BAŞKANI POP STAR GİBİ KARŞILANDI

İlk defa bir TFF Başkanı seçimden önce verdiği  “Kardeşliği futboldan başlatmak” sözü için Diyarbakır’a gelince, adeta pop star gibi karşılandı. 

Diyarbakır’da, yarın Amedspor-İstanbulspor maçını izlemek için kentte gelen TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarihi Sur ilçesinde yoğun bir ilgi ile karşılandı. 

Amedspor, bazı futbolcuları uçak bileti nedeniyle kaçırmış Amedspor, bazı futbolcuları uçak bileti nedeniyle kaçırmış

7-17DİYARBAKIR CİĞERİ YEDİRİLDİ 

Tarihi Ulu Cami, Dört Ayaklı Minare ve Surp Grigos Ermeni Kilisesini ziyaret eden TFF Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, gösterilen yoğun ilgiden zaman zaman yürümekte zorlandı. 

3-49Herkesin fotoğraf çektirmek istediği ve Amedspor’a geçmişte yapılanların bir daha yapılmamasını istediği ziyaretler sırasında, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’na ayak üstü Diyarbakır’ın meşhur ciğeri de tattırıldı. 

Gösterilen yoğun ilgi karşısında şaşkınlığını gizlemeyen ve herkes ile fotoğraf çektiren TFF Başkanı, daha sonra kendisine işlik eden ev sahibi Amedspor Başkanı Aziz Elaldı ve Amedspor yönetim kurulu üyeleri ile tarihi Cemil Paşa Konağına geçtiler.

4-44CEMİL PAŞA KONAĞINDA YILLARDIR ÖZLENEN FOTOĞRAF 

Amedspor’un, TFF Başkanı Hacıosmonoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin onuruna verdiği yemeğe, kentteki bütün sivil toplum kuruluşu temsilcileri davet edildi. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi eş Başkanı Serra Bucak, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır Emniyet Müdürü Fatih Kaya aynı masada ilk kez bir araya gelmiş oldu. 

1-121“YILLARDIR ÖZLENEN TABLOYU AMEDSPOR VE TFF BAŞKANI YARATTI”

Yıllardır kayyımlarla yönetilen Diyarbakır’da ilk kez Vali ve Belediye Başkanı Amedspor ve TFF Başkanı sayesinde aynı masada buluştu. Belediye Eş Başkanı masadaki herkes ile tokalaşırken, Vali eş Başkan Bucak’ı sıcak bir şekilde karşıladı.  

Amedspor ve TFF Başkanının, “Kardeşliği futboldan başlatacağım” sözü ile hayata geçen ziyaretin oluşturduğu tablo, Diyarbakır’daki STK temsilcileri tarafından memnuniyet ile karşılandı. 

9-14Diyarbakır’da, Amedspor’un maçını izlemek için gelen ilk Federasyon Başkanı olan İbrahim Hacıosmanoğlu ile Amedspor’un yarattığı bu iklimin sürüp sürmeyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. 

SİYASETÇİLER YAPAMADI, FUTBOL UMUT VERDİ

TFF Başkanının sözleri, Amedspor için Diyarbakır’a ziyareti, gördüğü ilgi ve onuruna verilen yemekte oluşan tablo, siyasetçilerin yaratamadığı bir iklimi yaratması anlamında umut verdiği gözlendi. 

Editör: Ferit Aslan