Bilim insanları, vücuttaki yağın kendi kendine yakılabileceğini keşfetti.

Bir çok insanın kurtulmak için yoğun çaba sarf ettiği vücuttaki yağlardan kurtulmanın yolu bilim insanlarınca keşfedildi. Buluş bilim insanları arasında heyecan verici olarak tanımlandı.

''VÜCUT KENDİ KENDİNE YAĞ YAKABİLECEK''

Bilim insanları kekemeliğin karmaşık dünyasını araştırdı Bilim insanları kekemeliğin karmaşık dünyasını araştırdı

Vücutta doğal olarak bulunan ve ''bej yağ'' olarak bilinen yağ hücrelerinin, beyaz yağ hücrelerine nazaran kalori yakımı için daha etkili olduğunu ortaya çıkaran bilim insanları, beyaz yağ hücrelerini bej yağ hücrelerine dönüştürmenin mümkün olduğunu ve böylece vücudun kendi kendine yağ yakma kapasitesini artırabileceğini gösterdi.

ABD San Francisco'daki araştırmacılar, beyaz yağ hücrelerindeki belirli bir protein olan KLF-15'in üretimini sınırlayarak bu dönüşümü başardı.

''Beyaz, kahverengi ve bej olmak üzere üç farklı yağ hücresi türü bulunmaktadır. Beyaz hücreler enerji depolar, kahverengi yağ hücreleri ise enerjiyi ısı olarak serbest bırakırken, bej yağ hücreleri her iki işlevi bir arada yapabilir'' diyen araştırmacılar, fareler üzerinde yapılan deneylerden başarılı sonuç alındığını söyledi.

Keşifle ileri kilo verme ilaçlarının geliştirilmesine ve mevcut tedavilerin iyileştirilmesine katkı sağlanabileceğini belirten araştırmacılar, ''Bu keşif, gelecekte kilo verme ilaçlarının yan etkilerini azaltabilecek ve daha uzun süreli etkiler sağlayabilecek yeni tedavi seçeneklerinin geliştirilmesine olanak tanıyabilir'' dedi.

sciencefocus

Editör: EYYUP KAÇAR