Kızılcık Şerbeti dizisinde Heves karakteri ile izleyici karşısına çıkan Şebnem Dönmez, hem oyunculuğu hem de şıklığıyla dikkat çekiyor. Ünlü oyuncunun kariyeri ve özel hayatına dair merak edilenler haberimizde.

ŞEBNEM DÖNMEZ'İN BİYOGRAFİSİ

1974 yılında Almanya'nın Salzgitter kentinde doğan Şebnem Dönmez, babası bir oto tamircisi olan ailenin ortanca çocuğu olarak dünyaya geldi. Henüz 6 aylıkken Türkiye’ye dönüş yapan oyuncu, çocukluk ve gençlik yıllarını burada geçirdi.

Deha'nın Devran'ı Aras Bulut İynemli kimdir? Deha'nın Devran'ı Aras Bulut İynemli kimdir?

TELEVİZYON KARİYERİNE İLK ADIM

Dönmez, televizyon kariyerine 1990 yılında Atilla Arcan’ın sunduğu bir program ile adım attı. Ancak asıl çıkışını 1996 yılında Murat Başoğlu ile sunduğu Sabah Şekerleri programıyla yaptı. Bu program, sabah kuşağına damga vuran müzik ve eğlence içerikleriyle geniş bir kitleye ulaştı.

DİZİ VE SİNEMA DÜNYASINDAKİ BAŞARISI

2000'li yıllarda dizi ve sinema dünyasında yükselişe geçen Dönmez, 2002 yılında Aslı ile Kerem ve 2003 yılında Ölümsüz Aşk dizileriyle kariyerinde sağlam adımlar attı. Sinema alanında ise 2002’de rol aldığı Kolay Para ile dikkatleri üzerine çekti. 2004’te Neredesin Firuze, 2006’da Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?, ve 2009’da Vali gibi önemli yapımlarda başrol oynadı.

DİĞER PROJELERİ VE TİYATRO BAŞARISI

Ayrıca tiyatro sahnelerinde de büyük beğeni toplayan Dönmez, 2007 yılında BKM'de sahnelenen Oyunun Oyunu adlı tiyatro oyununda başarılı performansıyla övgü topladı. Aynı zamanda çevre duyarlılığına sahip biri olarak 2007 yılında Live Earth Türkiye temsilciliğini üstlendi ve Al Gore'un İstanbul’daki toplantısına basın sözcüsü olarak katıldı.

SON PROJELERİ VE KIZILCIK ŞERBETİ'NE DÖNÜŞ

2013-2015 yılları arasında Kuzey Güney dizisinde Melda Yalgın karakteriyle rol aldıktan sonra, 2 sezon boyunca Medcezir dizisinde yer aldı. Şimdilerde ise Kızılcık Şerbeti dizisinde, şık ve güçlü üvey anne Heves Şifacıgil karakteriyle izleyicilerin karşısında.

Editör: Ayşegül Yaşar