Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, emlak ve otomotiv sektöründeki yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Eylül ayından itibaren ilan sitelerinde 'doğrulanmış ilan' süreci başlayacak.

İLANLARDA MANİPÜLASYON ÖNLENECEK

Bakan Bolat, ilanların tüketiciyi aldatmaya yönelik olmayacağını belirterek, eylül ayından itibaren konut satışı yapmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden gayrimenkulünü seçerek emlakçıyı yetkilendireceğini söyledi. Otomotiv sektöründe de benzer bir düzenleme eylül sonunda devreye girecek.

TİGEM’de fıstık hasadı TİGEM’de fıstık hasadı

YILBAŞI İTİBARIYLA ZORUNLU HALE GELECEK

Bakan Yardımcısı Gürcan, yeni düzenlemelerin 15 Eylül'de hibrit olarak başlayacağını ve yılbaşı itibarıyla zorunlu hale geleceğini açıkladı. İlk etapta emlak sektörüyle başlayacak uygulama, daha sonra otomotiv sektörüne de uygulanacak.

EMLAKÇI İLANI ALDIĞI YETKİYLE SİTEYE GİREBİLECEK

Vatandaşlar e-Devlet üzerinden gayrimenkulünü seçip emlakçıyı yetkilendirecek. Emlakçılar, aldıkları yetkiyle ilan sitelerine ilan girebilecek. Bu düzenleme, ilan sitelerinde sahte ilanların önüne geçmeyi hedefliyor.

BİRİNCİ DERECE AKRABALARIN EMLAK İLANLARI

Yeni düzenlemeyle, birinci derece akrabaların üzerine olan gayrimenkuller de ilan verilebilecek. Bu düzenleme, piyasa manipülasyonunu önleyerek daha doğru bir işleyiş sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, kiralık ve satılık ilanlarda spekülasyonların önüne geçilecek.

KİRALARIN DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Yapılan düzenlemelerle, internet sitelerinde kirada olmayan dairelere yönelik fiyat şişirme ve spekülasyonların önüne geçilmesi hedefleniyor. Gerçek ilanlarla piyasada fiyat doğrulaması sağlanarak, kiraların düşmesi bekleniyor.

Editör: Ayşegül Yaşar