YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından farklı bir şehirde üniversite kazanan öğrenciler için KYK yurt başvuru süreci başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvurularının e-Devlet üzerinden gerçekleştirileceğini duyurdu. Peki, başvuru nasıl yapılır, yurt ücreti ne kadar olacak? İşte detaylar...

2024-2025 KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvurularının başladığını açıkladı. Bakan Aşkın Bak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada başvuru sürecinin başladığını ve başvuruların 24 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapılabileceğini belirtti.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvuruları, 20-24 Ağustos tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Öğrenciler, T.C. Kimlik Numaraları ve e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak başvurularını tamamlayabilecek. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin, kimlikleri ile birlikte PTT şubelerinden şifre almaları veya diğer giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

KYK YURT BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Batman Üniversitesi bahçesinde yetiştirilen fıstığın geliri öğrencilere burs olacak Batman Üniversitesi bahçesinde yetiştirilen fıstığın geliri öğrencilere burs olacak

2024-2025 KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

2024-2025 KYK yurt ücretleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz dönem yurt ücretleri; tip 1 için 345 TL, tip 2 için 405 TL, tip 3 için 480 TL, tip 5 için 510 TL ve tip 6 için 570 TL olarak belirlenmişti. Bu yılki yurt ücretleri açıklandığında haberimize eklenecektir.

KİMLER KYK YURTLARINDA ÜCRETSİZ KALABİLİR?

Belirli şartları taşıyan öğrenciler KYK yurtlarında ücretsiz olarak barınma hakkına sahiptir. Ücretsiz barınma hakkına sahip olanlar şunlardır:

  • Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri
  • Gazi ve gazi çocukları
  • Anne ve babası vefat etmiş olan 25 yaşını geçmemiş öğrenciler
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak lise ve dengi öğrenimlerini tamamlayanlar
  • Devlet koruması altındaki öğrenciler

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK başvuruları, 24 Ağustos 2024 Cumartesi saat 23.59'da sona erecek. Başvuru sonuçlarının ise Eylül ayının ortalarında açıklanması bekleniyor.

Editör: Ayşegül Yaşar