Jagersfontein'daki bir elmas madeninde meydana gelen baraj çökmesi sonucu, atık olarak bilinen maden atığı sel gibi kasabayı bastı ve çevredeki kırsala yayıldı. Olayda üç kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı ve yüzlerce hayvan telef oldu.

DEHŞET VERİCİ YDU GÖRÜNTÜLERİ

NASA'nın Dünya Gözlemevi tarafından çekilen uydu görüntüsü, facianın boyutunu gözler önüne serdi. Görüntüde, kurumuş, kimyasal olarak zenginleştirilmiş çamurun altın rengi bir nehir gibi aktığı ve yaklaşık 26 kilometrekarelik bir alanı kapladığı görüldü.

ZEHİRLİ ALTIN

Earthworks adlı kuruluşun açıklamasına göre, atıklar; toz, kırılmış kaya, su ve diğer yan ürünlerden oluşan çamurlu bir karışımdan oluşuyor. Ancak bu karışım, bakır, cıva, kadmiyum ve çinko gibi eser miktarda metallerin yanı sıra petrol, sülfürik asit ve siyanür gibi diğer tehlikeli bileşikleri de içeriyor

MADENİN GELECEĞİ BELİRSİZ

Dünyanın en derin çukurlarından biri olan elmas madeni de selden zarar gördü ve o zamandan beri kapalı durumda olduğu belirtilerek, ''Madenin geleceği belirsizliğini koruyor'' denildi.


 

Kaynak: livesience