İrfan Gözen

Axel Springer'in sahibi olduğu Alman tabanlı skor, maç sonuçları, istatistikler, transfer haberleri, fikstürler, piyasa değerleri gibi futbol bilgileri içeren Transfermarkt, Amedspor'un eski kaptanı Mansur Çalar'ın 10 yıllık Amedspor geçmişini yok saydı. 

746218 Image1Amedspor'da yıllarca kaptanlık yapan ve yaklaşık 600 maça çıkan Mansur Çalar, bu sezon Diyarbakır'a dönüp 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Diyarbekirspor ile anlaştı. Mansur Çalar'ın Diyarbakır'a dönmesi, futbol camiasında memnuniyet ile karşılandı. 

981807.JpgFutbolcu bilgilerini ve istatistiklerini tutan Transfermarkt adlı internet sitesi, Mansur Çalar ile ilgili bilgileri verirken, Çalar'ın Amedspor'daki 10 yıllık geçmişini yok sayması tepkilere neden oldu. 

4 futbolcu, Amedspor ile profesyonelliğe ilk adımı attı 4 futbolcu, Amedspor ile profesyonelliğe ilk adımı attı

Siteye girildiğinde, Çalar'ın futbol hayatına Batman Belediye'den başladığı ve oynadığı bir çok takımdan sonda 2014-2015 sezonunda sonradan adı Amedspor olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde oynadığı yazıyor. Çalar'ın, Amedspor'da oynadığı 2015'ten 2023 yılına kadar bilgilere ve takım adına yer verilmezken, daha sonra Adıyamanspor ve Siirtspor'da oynadığı belirtilmiş. 

P H O T O 2024 09 05 09 42 08Transfermarkt, Mansur Çalar'ın Amedspor'da oynadığı 10 yılı yok sayarken, TFF sitesinde ise, Mansur Çalar ile ilgili tüm bilgiler yer alıyor. 

Editör: Ferit Aslan