Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin çalışma koşullarını iyileştirmek ve eğitimde huzur iklimi oluşturmak amacıyla yeni bir adım attı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu yıl öğretmenler için ikinci kez il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurularının alınacağını duyurdu. Bu gelişme, öğretmenler arasında büyük bir merak ve heyecan yarattı. Peki, MEB ikinci il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu ne zaman başlayacak ve nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar…

BAKAN TEKİN'DEN YER DEĞİŞTİRME MÜJDESİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, öğretmenlerin taleplerine kayıtsız kalmadıklarını belirterek, ikinci kez gerçekleştirilecek yer değiştirme başvurularının takvimini açıkladı. Bakan Tekin, “Öğretmenler Odası Buluşmalarımızda meslektaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz istişareler ve öğretmenlerimizin yoğun talepleri doğrultusunda il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmelerini ikinci kez gerçekleştireceğiz,” dedi.

İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 11-16 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak. Atama işlemleri ise 18 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu fırsat, birçok öğretmenin yeni bir şehirde görev yapma hayalini gerçekleştirmesine olanak sağlayacak.

81 ilde 122 merkezde eş zamanlı hangi sınav yapıldı 81 ilde 122 merkezde eş zamanlı hangi sınav yapıldı

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME BAŞVURULARI NE ZAMAN?

İl içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları ise 23-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak ve atama işlemleri 30 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak. Bu uygulama, öğretmenlerin aynı il içinde farklı bir okulda çalışma imkanını değerlendirmelerine olanak tanıyacak.

Editör: Ayşegül Yaşar