Melisa Sözen, yetenekli oyunculuğu ve başarılı kariyeriyle dikkat çeken isimlerden biri. Son dönemde oynadığı yapımlarla adından sıkça söz ettiren Sözen'in hayatına ve kariyerine dair merak edilenleri derledik.

MELİSA SÖZEN NERELİ?

Melisa Sözen, 6 Temmuz 1985 tarihinde İstanbul'da doğdu. Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nde eğitim aldı.

Spor yazarı Ahmet Çakır hayatını kaybetti: Ahmet Çakır kimdir? Spor yazarı Ahmet Çakır hayatını kaybetti: Ahmet Çakır kimdir?

MELİSA SÖZEN'İN İLK DİZİSİ: BABA EVİ

Melisa Sözen, ilk oyunculuk deneyimini 1997 yılında, henüz 12 yaşındayken Baba Evi dizisinde yaşadı. Bu rol, onun oyunculuk kariyerine adım atmasını sağladı.

ÇEMBERİMDE GÜL OYA İLE ETKİ BIRAKTI

Melisa Sözen'in geniş kitlelerce tanınmasını sağlayan yapım, Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı Çemberimde Gül Oya dizisi oldu. Bu dizide Feriha karakteriyle izleyicilerin beğenisini kazandı.

MELİSA SÖZEN'İN ÖDÜLLERİ

Melisa Sözen, kariyeri boyunca birçok ödül kazandı. 2008 yılında Bıçak Sırtı dizisiyle İsmail Dümbüllü Ödülleri'nde En İyi Kadın TV Dizisi Oyuncusu ödülüne layık görüldü. Ayrıca, 2011 yılında Av Mevsimi filmiyle Yeşilçam Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Kış Uykusu filmiyle de Sadri Alışık ve Sinema Yazarları Derneği'nden önemli ödüller aldı.

MELİSA SÖZEN'İN ÖZEL HAYATI

Melisa Sözen, uzun süredir Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin ile bir ilişki yürütmektedir.

Editör: Ayşegül Yaşar