Diyarbakır’da, katledilen Narin Güran olayı, Batman’da 9 ay önce yaşanan 8 yaşındaki kızın istismar şüphesi taşıyan intihar girişimi dosyasını yeniden açtı. 

Türkiye kamuoyu, Diyarbakır’da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran olayını konuşurken, Batman’ın Kozluk ilçesinde yaşayan ve Narin ile yaşıt olan Ş.S.’nin şüpheli intihar girişimi dosyası, 9 ay sonra Bakanlığın dosya için verilen takipsizlik kararına itiraz etmesi ile yeniden açıldığı ortaya çıktı. 

Batman Kozluk

OLAY NASIL OLDU?

Batman’ın Kozluk ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Ş.S., 7 Ocak 2024 tarihinde evlerinin önünde ipte asılı olarak bulunduğu belirtilerek, ailesi tarafından Kozluk Devlet Hastanesine oradan Batman Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı. Kızın tedavisi yapılırken, bazı yerel gazete ve sosyal medya hesaplarında, 8 yaşındaki kızın intihar girişiminin şüpheli olduğu ve istismar iddiaları gündeme getirildi. 

BAŞSAVCILIK, 2 GÜN SONRA YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Olaydan 2 gün sonra Batman Cumhuriyet Başsavcılığından konu ile ilgili yazı açıklama yapıldı. Açıklamada, "7 Ocak 2024'te Kozluk ilçesindeki evlerinin önünde ipte asılı olarak ailesi tarafından bulunan mağdur kız çocuğunun tedavisine Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam edilmektedir. Soruşturmayla ilgili tüm deliller ivedi bir şekilde toplanmış olup, bazı yerel basın organlarının sosyal medyalarında iddia edildiği üzere olayla ilgili bu aşamada gözaltına alınan kimse bulunmamaktadır. Soruşturmaya konu intihar olayının nedenine ilişkin araştırmaya Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığınca titizlikle devam edilmekte olup, soruşturma tüm yönleriyle devam etmektedir" denilmişti. 

Kapak 094907SORUŞTURMADA DAHA SONRA TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Batman’ın Kozluk ilçesinde 7 Ocak tarihinde evlerinin önündeki ipe kendini astığı ve intihar girişiminde bulunduğu ileri sürülen 8 yaşındaki Ş.S.’nin olaydan sonra cumhuriyet savcılığı tarafından Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Başkanlığına götürüldüğü ve bazı örneklerin alındığı belirtildi. Ancak, Kozluk Cumhuriyet Savcılığının, cinsel istismar bulguları olduğu iddia edilen Adli Tıp raporuna rağmen dosya için takipsizlik kararı verdiği belirtildi. 

NARİN OLAYI İLE YENİDEN GÜNDEME GELDİ, BİR RAPOR PAYLAŞILDI

Türkiye’yi sarsan Narin Güran’ın katledilmesi olayından sonra, sosyal medyada 9 ay önce Batman Kozluk’ta yaşanan 8 yaşındaki Ş.S.’nin şüpheli bulunan intihar girişimi ile ilgili sosyal medya hesaplarında adli tıp raporu olduğu belirtilen bir rapor paylaşıldı. Paylaşım üzerine Batman eski Baro Başkanı Erkan Şenses, Baro Genel Sekreteri ile Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak dosyayı incelemek istedi, ancak kendilerine izin verilmedi. 

Mahinur Ozdemir Goktas Ile Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanligina Yansiyan Ay Isigi 471566BAKAN DEVREYE GİRDİ, DOSYA YENİDEN AÇILDI

Olayın sosyal medyada gündeme gelmesi ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatı üzerine bakanlık avukatları, takipsizlik kararının kaldırılması ve soruşturmaya devam edilmesi talebiyle itirazda bulundu. Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı, Bakanlığın itirazı üzerine dün dosyadaki takipsizlik kararını kaldırdı ve dosya yeniden açıldı. 

P H O T O 2024 10 17 20 18 41BATMAN BAROSU MÜDAHİLLİK BAŞVURUSU YAPACAK

Batman Baro Başkanı Abdülhamit Çakan, savcılığın daha önce takipsizlik kararı verdiğini, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yaptığı itiraz neticesinde dün itibariyle takipsizlik kararı kalktığını, kendilerinin de baro olarak yarın soruşturmaya müdahil olmak için başvuruda bulunacaklarını söyledi. Başkan Çakan, “İstismara ilişkin şüpheler var. Yarın dosyanın da bir örneğini alacağız. Ayrıca yarın Batman Cumhuriyet Başsavcısı ve Kozluk Cumhuriyet Savcısı ile de görüşeceğim” dedi.

Diyarbakır’da, ziyaretçilerini katladı, hedef 1 milyon Diyarbakır’da, ziyaretçilerini katladı, hedef 1 milyon

Abdulhamit Cakan 1024X680

Editör: Ferit Aslan