Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesinde 21 Haziran’da kaybolduğu belirtilen ancak 19 gün sonra cesedi derede bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturması devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 kişinin yarın adliyeye çıkarılması bekleniyor. 

İMAM VE EŞİNİ KURAN KURSU SORULARI

Soruşturma kapsamında dün ifadesine başvurulan daha sonra gözaltına alınan ve serbest bırakılan imam R.K,,ve daha önce ifadesine başvurulan eşine savcılıkta Kuran kursu ile ilgili sorular yöneltildiği belirtildi. 
Diyanetin yaz aylarında açtığı yaz Kuran kurslarının kapanma süresinin 15 Ağustos olduğu ancak, Tavşantepe Mahallesindeki kursun Narin’in kaybolduğu güne kadar açık olması nedeniyle imam ve eşine sorular sorulduğu öğrenildi. 

NARİN’İ EN SON GÖREN KİŞİ 

Narin Güran’ın kaybolduğu 21 Ağustos’ta son olarak mahalledeki Kuran kursuna gittiği ve kendisine en son gören yetişkin kişinin Kuran kursunda ders veren imamın eşi olduğu öğrenildi. İfadesine başvurulan imamın eşine Narin ile ilgili soruların yanı sıra, hem imama hem kendisine neden Kuran kursunu hala açık tuttuklarını yönelik sorular soruldu. 

Diyarbakır'daki hastanede şok istifa ve hızlı atama Diyarbakır'daki hastanede şok istifa ve hızlı atama

BAŞSAVCILIKTAN BİLGİLENDİRME

Öte yandan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada, sürdürülen Narin Güran’ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltında bulunan şüphelilerin ifade alma işlemlerini devam ettiği belirtilerek, 'Şüphelilerin yarın adliyeye sevk edilmesi beklenmektedir.'' denildi.

Editör: Özgür Ayaydın