Diyarbakır'da, 21 Ağustos'ta ailesi tarafnıdan kaybolduğu söylenen ancak 19 gün sonra öldürülmüş olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili haberler sadece Türkiye'de değil, Avrupa basınında da geniş yer buldu. 

Nari̇n Amca Ve İti̇rafçiDiyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra bir çuvala konulan cesedi kaybolduğu mahalleye 1.5 kilometre ötedeki Eğertutmaz deresinde bulunan Narin Güran, soruşturması devam ediyor. Soruşturma kapsamında daha önce amcası tutuklanırken, bugünde Narin'in cesedini suya gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar tutuklandı. 

Diyarbakır’ın en büyüğü, yolu 3 kilometre kısaltacak Diyarbakır’ın en büyüğü, yolu 3 kilometre kısaltacak

1-149Narin'in öldürülmesi ile ilgili annesi, babası, ağabeyleri ve amcalarının da bulunduğu 23 kişinin sorgusu sürürken, Narin ile ilgili haberler sınırların ötesinde de yakından takip edildiği görüldü. 

2-90Türkiye'nin gündemine oturan ve aranması kadar aile bağlantılı soruşturması da yakından takip edilen Narin Güran'ın öldürülmesi, Avrupa basınında da geniş yer buldu. Özellikle Türkiye vatandaşlarının yoğun yaşadığı Avrupa ülkelerindeki gazeteler ve internet siteleri, Narin ile ilgili gelişmeleri an be an takip edip okuyucularına verdiği gözlendi. 

3-73Avrupa'da yaşayan Türkiye vatandaşları, yabancıların da Narin Güran'ın kaybolması ve daha sonra aile bağlantılı olorak öldürülmesine bir anlam vermediklerini ve gelişmeleri şok içerisinde takip ettiklerini söyledi. 

Editör: Ferit Aslan