Meral Özdemir 

Dünyanın en eski termit tepecikleri keşfedildi Dünyanın en eski termit tepecikleri keşfedildi

Bilim İnsanları arka ayakları üzerinde duran ve nesnelerle oynayabilen bir robot köpek geliştirdi.

Carnegie Mellon Üniversitesi'nden Changyi Lin ve ekibinin geliştirdiği bu robot, robot köpeklerin yeteneklerini yeni bir seviyeye taşıdı.

LocoMan'in, arka ayakları üzerinde durarak ön ayakları ile nesneleri tutabilen ilk robot köpek olma özelliğini taşıdığını kaydeden araştırmacılar, şöyle dedi:

''Bu özelliği ile geleneksel dört ayaklı robotlardan ayrılan LocoMan, aynı anda hem yürüme hem de nesneleri taşıma yeteneğine sahip. Robot, karmaşık çift kol koordinasyonu gerektiren görevlerde bile doğru ve istikrarlı hareketler sergileyebiliyor.''

R O B O T1

Araştırmacılar, LocoMan'in tasarımı, insan kollarının anatomisinden ilham alınarak geliştirildiğini söyledi.

Özel eklemler sayesinde robot köpeğin, kapıları açmak, fişleri prizlere takmak ve dar alanlardaki nesneleri kaldırmak gibi görevleri başarıyla yerine getirebildiğini kaydeden araştırmacılar, ''LocoMan'in yeteneklerini gerçek dünya deneyleriyle test etti ve robot, tüm görevleri başarıyla tamamladı'' dedi.

Makine mühendisliği doçenti Ding Zhao, LocoMan'in, robotik alanında yeni bir dönemin başlangıcını müjdelediğini ve bilim insanlarının insan işlerini kolaylaştıracak yenilikçi çözümler üretme çabalarına önemli bir katkı sağladığını ifade etti.

Live Sience

Editör: Meral Özdemir