Galatasaray’ın transfer gündeminde olduğu iddia edilen Roland Sallai, futbolseverlerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Sağ kanatta görev yapan Macar futbolcu, çok yönlü yapısıyla sol kanat ve forvet arkasında da etkili olabiliyor. Peki, Roland Sallai kimdir, hangi takımlarda oynadı ve kariyerinde ne gibi başarılar elde etti?

Icardi derbide oynayacak mı? Icardi derbide oynayacak mı?

ROLAND SALLAİ’NİN KARİYERİ

22 Mayıs 1997 doğumlu olan Roland Sallai, futbol hayatına Macaristan’da Diosgyori takımında başladı. 2016-2017 sezonunda Puskas AFC’den İtalya’nın Palermo takımına transfer olan yetenekli oyuncu, burada gösterdiği performansla dikkat çekti. 2018-2019 sezonunda ise Almanya Bundesliga ekiplerinden Freiburg’a 4.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu.

Güncel piyasa değeri 15 milyon Euro olan Sallai, Freiburg ile 30 Haziran 2025'e kadar sözleşmeli. 2023-2024 sezonunda 37 maçta forma giyen oyuncu, 8 gol ve 4 asistlik katkı sağladı. Kariyerinde toplam 279 maça çıkan Sallai, 41 gol ve 36 asistle dikkat çekici bir performans sergiledi. Milli takım kariyerinde ise Macaristan formasıyla 54 maçta 13 gol attı.

Macar futbolcunun kulübüne 6 milyon Euro bonservis ödenecek. Bu rakam, dört yıllık vadelerle kasadan çıkacak. Futbolcu da dört yıllık imza karşılığı sezon başı 2.5 milyon Euro garanti ücret alacak.

SALLAİ’NİN GALATASARAY İLE TRANSFER BAĞLANTISI

Galatasaray’ın transfer gündemindeki Roland Sallai, iki ayağını da kullanabilmesi ve hücumdaki çok yönlülüğüyle teknik direktörlerin ilgisini çekiyor. Sarı-kırmızılı ekip, hücum hattını güçlendirmek adına bu transferi yakından takip ediyor. Sallai’nin gerek milli takım performansı, gerekse Bundesliga'daki tecrübesi, onu potansiyel bir transfer hedefi haline getiriyor.

Editör: Ayşegül Yaşar