Muğla’nın Fethiye ilçesinde 28 yıl önce keşfedilen ve saklı cennet olarak bilinen Saklıkent Kanyonunun girişine yüzde 74 zam yapıldı.

2-42Türkiye’nin her bölgesinde kavurucu sıcaklar bunaltırken, Muğla’nın Fethiye ilçesindeki saklı cennet olarak bilinen Saklıkent Kanyonu, serinlemek isteyen insanların yine uğrak mekanı oldu.

1-89Günde binlerce insanın serinlemek için akın ettiği Saklıkent Kanyonu girişindeki buz gibi soğuk su ve devamındaki şifalı olduğu belirtilen kil ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. 

4-29Hayat pahalılığı saklı cennetin girişinde alınan ücretlere yansırken, geçen yıl öğrencilerden alınan 12 liralık ücret bu yıl yüzde 74 zam ile 20 liraya, tam bilet ise, 23 liradan 40 liraya çıktı. 

Akdeniz’in en özel yerlerinden olan ve 28 yıl önce keşfedilen Saklıkent Milli Parkı, kanyon sayesinde değerli hale geldi. 

3-31Kanyonun girişinde kayaların altında akan buz gibi suyun içine giren ziyaretçiler, bunaltıcı sıcaktan serin sulara girmenin büyük keyfini çıkarıyor. 

Kimi ziyaretçiler buz gibi suya ayaklarını koymayı tercih ederken, kimisi ise tamamen suya girerek bunaltıcı sıcaklardan serinlemenin keyfini titreyerek çıkarıyor. 

5-27Kanyonun içinde yürüyenler her iki tarafı sarp  kayalık olan yolda ilerleyip şifalı olduğu belirtilen kili yüzlerin ve vücutlarına sürüyor. 

Okullar açılıyor ders zili 9 Eylülde çalacak Okullar açılıyor ders zili 9 Eylülde çalacak

Kanyonun girişinde dağın altında çıkan ve akıntısı yüksek olan buz gibi su, kanyondan sonra aşağıda bulunan tesisler tartından rafting sporu için kullanılıyor. 

Yazın ortası ve 40 derecelik bir sıcaklık olmasına rağmen akan suyun soğukluğu insanın ayaklarını adeta donduruyor. 

Editör: Ferit Aslan