Ünlü Kürt sanatçı Şivan Perver, ihanetle suçlandığı 11 yıl önceki Diyarbakır’a ziyaretinin amacını ve kim için geldiğini açıkladı. 

Çözüm süreci döneminde dönemin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan ve Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ile Diyarbakır’a 16 Kasım 2013 tarihinde gelen ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer, kendisine yapılan ihanet eleştirileri ve linçleri anlattı.

Diyarbakır'da otomobilin çarptığı kız öldü Diyarbakır'da otomobilin çarptığı kız öldü

C Oytq U R W U A Ak Bmr

“BARIŞ OLSUN DİYE ERDOĞAN’IN ELİNİ TUTTUM”

Perwer, Diyarbakır’da Erdoğan’ın elini tuttuğu için linç edildiğini belirterek, “Ben barış olsun istedim. Erdoğan’ın elini bir barış süreci olsun diye tuttum. Çatışma olmasın, artık kimse ölmesin dedim. Türkiye’ye demokrasi gelsin dedik. Erdoğan’ın kendisi o zaman Kürdistan’ın varlığını kabul etti” dedi. 

Thumbs B C 6067C9568Fe1402D70284Afc9Fd78548-1

“BENİ 10 YIL ÇAĞIRDILAR GELMEDİM”

Ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer, Diyarbakır’da mitinge çıkmadan önce Erdoğan ve çevresine konuşmasında Kürdistan diyeceğini söylediğini de belirterek, “Ben onlara Kürdistan adını söyleyeceğimi belirttim, Kürt olduğumu ve bunu inkar etmediğimi söyledim. Bütün Kürtler adına değil, bir barışsever olarak konuşacağımı söyledim. Onlara 10 yıldır beni çağırdıklarını ama gelmediğini de söyledim” diye konuştu, 

Thumbs B2 B9592Baef313923Ab39E74Dad8C9C75C“BAŞKAN BARZANİ İSTEDİĞİ İÇİN GELDİM”

Diyarbakır ziyaretinden önce dönemin Irak Kürdistan bölgesi başkanı Mesut Barzani’nin kendisini çağırdığını da söyleyen Perwer, “Sayın Mesut Barzani bana ‘gidelim’ dedi, ben ona Kürdistan başkanı olduğunu ve onu kıramayacağımı söyledim. ‘Sen gidelim dersen gideriz’ dedim. Gidelim barış olsun dedim. Türkiye ve Irak Kürdistanı’nın ekonomik ilişkileri iyiydi daha iyi olacaktı. Türkiye’de büyük bir adım atmıştı” diye konuştu. 

Perwer, kendisinin Diyarbakır buluşmasına katılıp Erdoğan’ın elini tutması ile ilgili kendisi için ortaya atılan ihanet laflarını da siyasetçilerin çıkardığını söyledi. 

Editör: Ferit Aslan