Diyarbakır Tabip Odası, Kürtçe uyarı yazılarının silinmesini tepki gösterip, “Önce Kürtçe” dediği için hakkında soruşturma açılan Profesöre destek çıktı. 

Diyarbakır’ın en büyük mahallesinin bölünmesine valilik engeli Diyarbakır’ın en büyük mahallesinin bölünmesine valilik engeli

3-36

DEM Partili belediyeler tarafından sürücülere dönük yollara Kürtçe yazılan trafik uyarı yazılarının silinmesine tepki gösteren Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve DEVA Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Prof. Dr. Cenap Ekinci hakkında soruşturma açılmıştı.

Prof. Dr. Ekinci açılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılırken, Diyarbakır Tabip Odası, “Önce Kürtçe” diye paylaştığı mesaj yüzünden soruşturmalık olan Profesöre destek çekti. 

1-97Diyarbakır Tabip Odasının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Anadilde sağlık”ı savunduğumuz bir dönemde, günlük hayatı kolaylaştıran Kürtçe trafik uyarı yazılarının silinmesi kabul edilemez. Bu konuda fikrini beyan eden özelde meslektaşlarımız genelde tüm insanlar üzerindeki baskıcı uygulamaları reddediyoruz. Yaşamın her alanında Kürtçenin önündeki engeller kaldırılmalı, insanların ifade özgürlüğüne açılan soruşturmalar son bulmalıdır” denildi. 

PROF. DR. EKİNCİ NE DEMİŞTİ?

Dicle Üniversitesi öğretim üyesi olan ve 31 Mart seçimlerinde Diyarbakır’dan DEVA Partisinin Büyükşehir Belediye başkan adalı olan Prof. Dr. Cenap Ekinci, Kürtçe uyarı yazılarının silinmesi üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Değerli Belediye başkanları, yollara Peşi Peya (Önce yaya) yazdınız, defalarca silindi. Siz halk adına kamu görevinizi yaptınız bitti. Şimdi sıra esnaf, bakkal, kahveci, manav, site yöneticileri ve halkta. Herkes bir boya alsın ve duvarına “Peşi Kürdi” (Önce Kürtçe yazsın)”

Editör: Ferit Aslan