Ferit Aslan

Şırnak’ta, taşımalı seçmenlere, “koniş nerelisin” diye soru soran 61 yaşındaki Süleyman Salğucak’ın da aralarında bulunduğu 3 kişiye 4’yıla kadar hapis istendi. 

İstanbul'da evlenmek için ne kadar harcama yapmanız gerekiyor? İşte 2024 maliyetleri! İstanbul'da evlenmek için ne kadar harcama yapmanız gerekiyor? İşte 2024 maliyetleri!

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığınca, Şırnaklı olmayan taşımalı seçmenlerin oy kullanılan okullara getirildiği sırada onlara sorular yönelten DEM Parti Şırnak İl eş Başkanı Abdullah Güngen, Süleyman Salğucak ve Tufan Ertaş için, “Seçmenin Sandık Alanına Girmesine V eya Oy Kullanmasına Tehdit/Cebir/Şiddet Kullanarak Engel Olmak” suçundan iddianame hazırlandı. 

P H O T O 2024 06 26 18 34 04

Hazırlanan iddianamede, Süleyman Salğucak’ın oy kullanmaya gidenlere yönelik olarak; “Polis sen nerelisin, polis sen nerelisin konuş sen nerelisin" şeklinde konuştuğu belirtildi.

Yine söz konusu videoda, Dem Parti İl Başkanı Abdullah Güngen’in de oy kullanmaya gidenlere yönelik olarak, "Kölesiniz hepiniz kölesiniz "şeklinde konuştuğu belirtilen iddianamede, Tufan Ertaş’ın da, oy vermeye gidenlere yönelik olarak "Hırsızlar, Hırsızlar, Onursuz, Haysiyetsizler" şeklinde söylemlerde bulunduğu ifade edildi. 

Taşımalı seçmen konusunda sosyal medyada, “Konuş nerelisin” sözleri ile gündem olan 61 yaşındaki Süleyman Salğucak’ın savcılık ifadesine de iddianamede yer verildi. Salğucak ifadesinde, oy kullanacağı okula gittiği sırada, okulun 50 metre aşağısından otobüsten bir asker indiğini belirterek, şöyle dedi:

Suleyman Salgucak A Dava Amac Korku Psikolojisi Yaymak“Tek sıra halinde oy kullanmaya gidin demesi üzerine oy kullanmaya gelen sivil şahısların asker olduğunu anladım. Bu sebeple ‘Konuş, sen nerelisin?’ diye söyledim. Otobüslerin Şırnak plakalı olmaması sebebiyle askerlerin oy kullanmaya dış illerden geldiğini düşünerek söyledim. Benimle birlikte kapının önünde bulunanları tanımıyorum. Bu olayın sosyal medyaya yansıdığından haberim yoktu. Oy kullanmaya gelenlere, küfretmedim, hakaret etmedim, taş atmadım, sadece sordum. ” 

Hazırlanan iddianame aralarında Süleyman Salğucak ve DEP Parti Şırnak il eş başkanı Abdullah Güngen’in de bulunduğu 3 kişinin, ”Seçmenin Sandık Alanına Girmesine veya Oy Kullanmasına Tehdit/Cebir/Şiddet Kullanarak Engel Olmak” suçundan 1 ile 4 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları istendi.

Editör: Ferit Aslan