Şanlıurfa'da gıda zehirlenmesi: 6 öğrenci hastaneye kaldırıldı Şanlıurfa'da gıda zehirlenmesi: 6 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Bilim insanları boy kısalmasının yaşlanmanın kaçınılmaz sonucu olup olmadığını aratırdı

Livesience'de yer alan araştırmaya göre, zaman geçtikçe insanların kısalmasının ardında yatan nedenlerin sanıldığından daha karmaşık olduğu belirtildi.

KEMİKLER KENDİ KENDİNİ YİYİYOR

Yaşlilik Hjaberi̇çi̇

Kemiklerin, 20’li yaşların ortalarına kadar büydüğünü ve daha sonra kemik kütlesi kaybının başladığını kaydeden Harvard Tıp Fakültesi'nde yaşlanma üzerine araştırmalar yapan epidemiyolog Marian Hannan, kemiklerin yapısındaki bu zayıflamanın, boy kısalmasının ana nedenlerinden biri olduğunu söyledi.

KAMBURLAŞMA TEHLİKESİ

Hannan, yaşla birlikte kemiklerin zayıflamasının, osteoporoza yol açarak omurgada kırıklara neden olabildiğini ifade ederek, ''Bu, boy kaybının ciddi bir işareti olabilir. Özellikle omurgada meydana gelen mikro çatlaklar, zamanla kamburlaşma ve boy kısalmasıyla sonuçlanabilir'' dedi.

BOY KISALMASI CİDDİ BİR UYARI MI?

Boy kaybının sadece yaşlanmanın doğal bir parçası olarak düşünülmemesi gerektiğini de anlatan Hannan, boy kaybının ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabileceğini, eğer ailenin diğer bireylerinde boy kısalma sorunu oluyorsa, mutlaka bir sağlık uzmanıyla konuşulması gerektiğini bildirdi.

Editör: EYYUP KAÇAR