Her fırsatta Amedspor taraftarı olduğu ifade eden ve Amedspor'un şampiyonluğunu sosyal medya hesabından kutlayan  Stutgartlı golcü oyuncu Deniz Undav, EURO 2024'te Almanya Milli Takımında forma giymişti.

Malatya ve Adıyaman’da deprem Malatya ve Adıyaman’da deprem

Deniz Undav, antreman yaptığı sahada kendisini izlemeye gelen ve henüz ismi öğrenilmeyen Amedspor taraftarının talebi üzerine Amedspor'un formasını imzaladı.

Denizi

.Diyarbakır-Viranşehir arasında yer alan Karacadağ eteğindeki  Zevra (Işıklı) Köyü’nden Almanya'ya göç eden ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Deniz Undav, , Amedspor'un Somaspor deplasmanında aldığı galibiyetin hemen ardından sosyal medya hesabı x'ten ''Şampiyon Amedspor'' başlıklı paylaşım yapmıştı.

DENİZ UNDAV 

19 Temmuz 1996 tarihinde Almanya'da Viranşehirli Kürt bir ailede dünyaya gelen Deniz Undav, futbola TSV Achim'de  başladı. Werder Bremen, SC Weyhe ve TSV Havelse formalarını da verilen 25 yıllık forvet, 2015 yılında TSV Havelse ile profesyonel sözleşme imzaladı.

Daha sonra Belçika Kulübü Union SG'de 33 maçta attığı 25 golle tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu performans onu Brighton & Hove Albion kulübüne yani Premier Lig'e taşıdı.

Sezon başında 12 milyon satın alma maddesiyle Stuttgart'a 1 yıllık kiralanan genç futbolcunun Ada'ya geri dönmeyeceği, Alman ekibinin satın alma seçeneğini kullandı.

Editör: Özgür Ayaydın