Atlantis ile ilgili araştırmalarını sürdüren bilim insanları Kanarya Adaları'nda dalgaların altında kayıp bir dünya keşfedildi.

Milyonlarca yıl önce okyanusa gömülen, üç sönmüş yanardağı barındıran devasa bir deniz altı dağı, belki de Atlantis efsanesinin gerçek kökeni olabilir. 

"Vay Canına!" sinyali uzaylılar mı "Vay Canına!" sinyali uzaylılar mı

Kanarya Adaları'nın kıyılarında, volkanik faaliyetleri araştıran bilim insanları, okyanusun derinliklerinde, efsanelere ilham verecek bir keşfe imza attı.

DENİZİN DERİNLİKLERİNDE KAYIP BİR DÜNYA

İspanyol araştırmacılar, Lanzarote açıklarında, yaklaşık 50 kilometre çapında bir su altı dağı bulduklarını belirterek, ''Bu devasa oluşum, bir zamanlar yeryüzünde bulunan, ancak şimdi okyanusun derinliklerine gömülmüş adaların kalıntılarını barındırıyor. Bu kayıp adaların, Atlantis efsanesinin temelini oluşturmuş olabileceği düşünülüyor'' dedi.

''ATLANTİS BU OLABİLİR''

Araştırma ekibi başkanı Luis Somoza, keşfettikleri bulgunun  Atlantis efsanesinin kökeni olabileceğini ifade ederek, ''Geçmişte bu adalar yüzeydeydi, sonra battılar ve hâlâ batmaya devam ediyorlar, tıpkı efsanede anlatıldığı gibi'' dedi.

Bilim insanları, bu su altı dağını keşfettiklerinde ona ''Los Atlantes Dağı'' adını verdiklerini ve yaklaşık 56 milyon ila 34 milyon yıl önce, bu dağların bir dizi ada olarak yeryüzünde yer aldıklarını söyledi.

''DAĞIN ZİRVESİN PLAJ, UÇURUM VE KUM TEPECİKLERİ VAR''

Haberiçi-1

Volkanik faaliyet sona erdiğinde, adaların yavaşça okyanusun derinliklerine gömüldüğünü belirten bilim insanları, ancak bu kayıp adaların bazı özelliklerinin hala mevcut olduğunu, denizaltı dağının düz zirvesinde plajlar, uçurumlar ve kum tepecikleri keşfedildiğini kaydetti.

Örnekleri imceleyerek adaların ne zaman battığını ve volkanik kayaçların yaşını belirlemeyi planladıklarını belirten bilim insanları, önümüzdeki yıl Kanarya Adaları'nın denizaltı volkanlarını daha detaylı inceleyeceklerini bildirdi.

KAYNAK: Livesience

Editör: EYYUP KAÇAR