Buluşmaya katılan yurttaşlar her şeyden önce güvenli mahalleler istediklerini belirterek, madde bağımlılığına karşı mücadelenin büyütülmesini istedi. Taleplere ilişkin konuşan Eş Başkan Ayaz, “Halkımızın her talebini yerine getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bağlar Belediyesi, çalışmalarını halkın talep ve ihtiyaçlarına göre belirlemek, yurttaşları dinlemek, mahalleleri birlikte inşa etmek amacıyla halk buluşmalarını sürdürüyor. Eş Başkan Leyla Ayaz, buluşmalar kapsamında Alipınar Mahallesi’nde yurttaşlarla bir araya geldi. Alipınar Parkı’nda düzenlenen buluşmaya Ayaz’ın yanı sıra Eş Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, birim müdürleri de katıldı.

Alanda kurulan masalarda yurttaşların talepleri ve dile getirdikleri tüm sorunlar not edilerek, kayıt altına alındı. Çocuklar için de Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından etkinlikler düzenlendi. Buluşma Bağ Evi Müzik Grubu’nun dinletisi ve halaylarla başladı.

‘Kayyım belediyede büyük bir tahribat yarattı’

Yurttaşlarla tek tek selamlaşan Eş Başkan Ayaz konuşma yaparak, katılım sağlayan herkese teşekkür etti. Belediyenin kayyım Hüseyin Beyoğlu nedeniyle büyük bir tahribat yaşadığını, milyonlarca liralık borç bıraktığını hatırlatan Ayaz, halka bunları anlatmak ve kendi çalışmalarını aktararak, birlikte karar almak için buluşmaları düzenlediklerini ifade etti. Tüm çalışmalarını halkla birlikte yapacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan Ayaz, “Halkımızın tüm taleplerini karşılamak için çalışacağız” dedi.

‘Güvenli sokaklar istiyoruz’

Ayaz’ın konuşmasının ardından yurttaşlar taleplerini dile getirdi. Öncelikle güvenli bir mahalle istediklerini belirten yurttaşlar, madde bağımlılığıyla mücadelenin büyütülmesini, sokakların, parkların ışıklandırılmasını istedi. Mahalledeki imar sorununun çözülmesini ve evlerine doğalgaz getirilmesini istediklerini belirten yurttaşlar, temizlik, yol ve kaldırım çalışmalarının artmasını talep etti. Kadınlar kreş, sosyal alanlar ve çocuklar için daha fazla spor faaliyetleri isterken, çocuklar ve gençler Alipınar Spor Kulübü için destek çağrısı yaptı. Kütüphane, park, sosyal ve kültürel alanların açılması da halkın öncelikli talepleri arasında yer aldı.

‘Sorunları hızlı bir şekilde çözmek için çalışacağız’

Talepleri dinleyen Eş Başkan Ayaz, kısa, orta ve uzun vadeli planlarla taleplerin karşılanacağını dile getirdi. Doğalgaz gibi talepler için de ilgili kurumlarla görüşmeler yapacaklarını belirten Ayaz, “Sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız” dedi.

‘Madde bağımlılığına karşı birlikte mücadele etmeliyiz’

Madde bağımlılığı ile mücadelenin de halkla birlikte yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Ayaz, ailelerin bu konuda duyarlı olması çağrısı yaptı. “Madde bağımlılığına karşı yerel yönetimler ve parti olarak politikalarımız var. Parklarda güvenliğin artırılması, ışıklandırmanın artması için hızlı bir şekilde harekete geçeceğiz” diye konuştu.

Diyarbakır’da hava kaç derece? Diyarbakır’da hava kaç derece?

Kütüphane talebi için de konuşan Ayaz, “Bağlar’a çok amaçlı bir kütüphane kazandırma hedefimiz var” ifadelerini kullandı.

Temizlik, yol ve kaldırım için de çalışmalarının olduğunu belirten Ayaz, “Hepsini tek tek hayata geçireceğiz. Biz her şekilde halkımızın her talebini yerine getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Nazmi Kahraman