Roma’nın doğudaki son garnizonu olan Zerzevan Kalesi, fotoğrafçıların uğrak adreslerinden biri olmayı sürdürüyor.

Fotono21 Fotoğraf Derneği Başkanı Mehmet Kılıçoğlu, Zerzevan Kalesi’ni 2018 yılından bu yana dört mevsim fotoğrafladıklarını söyledi.

Kılıçoğlu, Zerzevan Kalesi’nde  son Mithras Tapınağı’nın olması ve kazı sürecinde çıkan bulgulara göre 3 bin yıla yakın bir geçmişi olmasının hem arkeologların, hem tur operatörlerinin hem de şehrin fotoğraf arşivini oluşturmaya çalışan fotoğrafçıların dikkatini çektiğini ikaydetti.

Bakan Ersoy’a davul şov Bakan Ersoy’a davul şov

Gün batımından hemen sonra başlayan mavi saatte çekilen fotoğraflar sonrasında yıldız ve Samanyolu fotoğrafları çektiklerini aktaran Kılıçoğlu, şöyle konuştu:

'Zerzevan Kalesi, ışık kirliliğinin az olduğu bir yerde olduğu için bu tür çekimler için son derece elverişli. Mart ve eylül ayları kuzeyyarım kürede Samanyolu fotoğrafları için en uygun zaman. Biz de bu zaman diliminde belirli aralıklarla gelerek Zerzevan Kalesi’nde çıplak gözle de görülebilen Samanyolu’nu Zerzevan Kalesi ile  fotoğraflamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda bu alan astro fotoğrafçılık için çok uygun bir eğitim alanı. İlk defa astro fotoğraf çekecek olan fotoğraf gönüllüleri ilk çekimlerini burada yapabiliyorlar.'

Kaynak: iha