Diyarbakır’da, yargılandığı davada tutuksuz yargılanan Bağlar eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun duruşmaya katılmadığı için tutuklandığı ortaya çıktı. 

Diyarbakır’ın AK Partili eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun tutuksuz yargılandığı davanın ikinci duruşmasında tutuklanması ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. İkinci duruşmadan 1 gün önce kendisi ve yakınlarına ait adreslere baskın düzenlenerek mal varlıklarına tedbiren el konulan Beyoğlu’nun, 17 Temmuz’daki duruşmaya vareste tutulmasına rağmen katılmadığı için tutuklanma kararı çıktığı belirtildi. 

42813Duruşma tutanağına göre, tek tutuklu sanık olan Fırat Kılıç’ın avukatı Fırat Akleyin, İddia edilen suç ile ilgili 3 kişi yargılandığını, statülerini ayırmaksızın bakıldığında eski belediye başkanının hiç tutuklandığını söyledi. 

Müvekkilin suçu işleyebilecek yetki ve görevinin olmadığını söyleyen avukat Akleyin, savunmasına şöyle devam etti:

“BAŞSAVCILIĞIN ALANINI KULLANAN BİR SANIK BAŞKAN VARDIR”

“Diğer sanıklara bakıldığında gücü, etkisi, siyasal desteği olan, polis koruması ile mahkemeye gelen, Başsavcılığın alanını kullanarak adliyeye girip çıkan bir belediye başkan vardır. Ayrıca sanığın akrabası olan diğer sanık ise serbest bırakılmıştır. Ancak müvekkil tutukludur. İddianameye konu eylemi gerçekleştirebilecek kişinin kim olduğunun müşteki tarafından söylenmesi gerekmektedir. Müvekkilin iddia edilen suç kapsamında bir yetkisi yoktur. Müvekkilin tutuklu kalması vicdani değildir.”

Diyarbakır’da 15 milyon harcandı, açılmadan ot bitti Diyarbakır’da 15 milyon harcandı, açılmadan ot bitti

810204 Image1MAHKEME ÖNCE BEYOĞLU İÇİN ADLİ KONTROL İSTEDİ

Celse sonunda kararını açıklayan mahkeme, Fırat Kılıç’ın tutukluluğunun devamına, Hüseyin Beyoğlu ve Sıddık Aycil için uygulanan adli kontrol hükümlerinin devamına karar verdi. 

“VARESTE TUTULMAMIŞ AMA DURUŞMAYA GELMEDİ”

Duruşma tutanağına göre, mahkeme daha sonra Hüseyin Beyoğlu'nun üzerine atılı suç nedeniyle müşteki, tanık beyanları ve fiziki takip ve tarassut tutanakları dikkate alındığında müsnet suç kapsamında kuvvetli suç şüphesi altında bulunduğuna karar verdi. Mahkeme kararında, duruşmalardan vareste tutulmamasına rağmen Beyoğlu’nun duruşmaya gelmediğini, bu nedenle tutuklanmaya yönelik yakalanma emri çıkartılmasını karar verdiği öğrenildi.

Editör: Ferit Aslan