Diyarbakır'da LGS öğrencilerinin gözde okulu olan Diyarbakır Rekabet Cumhuriyet Fen Lisesi, bugün açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavında büyük başarıya imza attı.

Çok sayıda öğrencisi Türkiye'nin sayılı üniversitelerine girme başarısı gösteren lisenin yatılı öğrencilerinden Pınar Akbulut, YKS Sayısal dalında Türkiye 17'si oldu.

Akbulut'un yine devlet okulu olan Siverek Metin Gençdal Ortaokulundan mezun olduğu ve ardından Diyarbakır Rekabet Cumhuriyet Fen Lisesini kazandığı öğrenildi.

Cumhur2

REKABET CUMHURİYET FEN LİSESİ

Diyarbakır Rekabet Cumhuriyet Fen Lisesi, 1989-1990 Öğretim yılında merkez Sur ilçesindeki Dağkapı Semtinde yer alan eski Diyarbakır Öğretmen Okulu bahçesinde açıldı.

2000-2001 Eğitim-Öğretim yılı ikinci yarısında (Şubat 2001'de), ülke genelinde birçok okul yaptıran Rekabet Kurumu tarafından Ergani yolunda toplam 9 okulu kapsayan Süleyman Demirel Eğitim Kampüsü bitişiğinde yapılan yeni öğretim binasına taşındı.

İlk kez izledi, Amedspor’a destek sözü verdi İlk kez izledi, Amedspor’a destek sözü verdi

Öğretim binasıyla birlikte revir ve kazan dairesi yapılmış, ancak projesi içinde yer alan yemekhane, kız ve erkek pansiyonları ile lojman binalarının inşaatı 2008'de tamamlandı. 

Cumhur3

Editör: Özgür Ayaydın