YÖK'ten 'sahte diploma' açıklaması YÖK'ten 'sahte diploma' açıklaması

Emekli bayram ikramiyeleri 2024 yılı için açıklandı! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiyelerinin Kurban Bayramı öncesinde ödeneceğini duyurdu. İkramiyeler, emeklilerin yanı sıra dul ve yetim maaşı alanlar, şehit yakınları, gaziler ve güvenlik korucuları gibi diğer hak sahiplerine de verilecek.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan  "Öncelikle bayram ikramiyelerini 3 bine yükselttik, takvimlendirme çalışması devam ediyor, bayramdan önce vereceğiz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak." ifadesini kullandı.

Emekli Ikramiye 1

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİR?

Bayram ikramiyeleri, emeklilerin yanı sıra diğer hak sahiplerine de yatırılıyor. Dul ve yetim maaşı alanlara hisse oranına göre yatırılırken yaşlılık maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyesi alacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi'nde yer alan emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye çıkarılmasına yönelik madde kabul edildi.

Editör: Ayşegül Yaşar