CHP eski Milletvekili ve eski Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başdanışmanı Murat Ongun'un şikayeti üzerine partiden istifa ettiğini açıkladı.

Dünyanın en büyüğü Ankara’da yapılacak Dünyanın en büyüğü Ankara’da yapılacak

'PARTİ BELEDİYE BAŞKANLARININ OYUNCAĞI YAPILDI'

Eren Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "100 yıllık parti belediye başkanlarının oyuncağı yapıldı" ifadelerini kullandı. Erdem, parti disiplinine sevk edilmesinin nedenini, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başdanışmanı Murat Ongun'un şikayeti olarak belirtti.

ERDEM: 'PARTİ EVLATLARINI TASFİYE EDİYORLAR'

Erdem, paylaşımında, CHP'nin belediye başkanlarının etkisi altına girdiğini ve bunun partiye zarar verdiğini belirtti. "Koskoca 100 yıllık çınarı, iletişim hileleri ve algı operasyonları ile belediye başkanlarının oyuncağı yapar, onların maaşlı memurlarına parti evlatlarını tasfiye ettirirseniz, yarın bu cürret en çok sizi hedef alır" ifadelerini kullandı.

CHP'YE YÖNELİK ELEŞTİRİLER

Eren Erdem, partideki mevcut durumu eleştirerek, "Parti seçim sathındayken, işi gücü bırakıp partiyi dizayn toplantıları yapmadım" dedi. Ayrıca, geçmişte 5'li çetelerle ilişkili olduğu iddia edilen kişilerin CHP Belediye Başkanı adayı yapılmasına karşı çıktığını ve bu sebeple disipline sevk edildiğini ifade etti.

SONUÇ OLARAK İSTİFA

Eren Erdem, tüm bu yaşananların ardından, "Mensubiyetinden onur duyduğum partimden istifa ediyorum" diyerek CHP'den ayrıldığını duyurdu. İstifa gerekçelerini detaylı bir şekilde açıklayan Erdem, parti yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Editör: Ayşegül Yaşar