Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, 5 yıllık Stratejik Plan kapsamında Ergani, Eğil, Çınar, Çermik ve Çüngüş ilçelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 2025-2029 Stratejik Planı hazırlama kapsamında 17 ilçede halk, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, belediye eş başkanları ve meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarını dahil etmek amacıyla başlattığı toplantı dizisi  sürüyor.
Toplantılarda, 5 yıllık Stratejik Plana ilişkin görüş ve önerilerini dile getiren muhtarlar, içme suyu, yol, kanalizasyon sorunlarından bahsederek, uyuşturucu ile mücadele merkezinin kurulması ve mezarlıkların tel örgüyle örülmesi gibi taleplerde bulundu.

Çınar, Çermik ve Çüngüş ilçelerinin muhtar toplantısında konuşan Eş Başkan Serra Bucak, kentin tüm dinamikleriyle 5 yıllık Stratejik Planı hazırlamak amacıyla bütünlüklü, çoğulcu ve katılımcı anlayışla bir araya geleceklerini ifade etti.

G Pzilq G Wg A A K4 Vd

Eş Başkan Doğan Hatun da Ergani ve Eğil muhtarlarının katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, 8 yıldır kentte bir kayyum vesayeti olduğunu belirterek, yerel yönetimlere gelen gelirlerin hiç birinin kente harcanmadığını söyledi.

Diyarbakır’da feci kaza: 10 yaralı Diyarbakır’da feci kaza: 10 yaralı

(Büyükşehir Belediyesi)


 
 

Editör: Meral Özdemir