İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu'nun kim olduğu, kariyeri ve hayatı merak ediliyor. 10 Nisan 1950 doğumlu Kaboğlu, hukuk alanında önemli görevler üstlenmiştir. İşte detaylar.


İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu, hukukun farklı alanlarında önemli görevler üstlenmiş ve kamuoyunun dikkatini çeken isimler arasında yer almıştır. 1950 yılında Artvin'de doğan Kaboğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra akademik kariyerine devam etmiştir. Peki, İbrahim Kaboğlu kimdir?

İBRAHİM KABOĞLU KİMDİR?


İbrahim Kaboğlu, 10 Nisan 1950'de Artvin Borçka'da doğdu. 1974 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1981 yılında Limoges Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı. 1987 yılında doçent, 1994 yılında profesör unvanını aldı ve Marmara Üniversitesi'nde Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü.

KARİYERİ VE GÖREVLERİ


Kaboğlu, 2003 yılında Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. 2008 yılında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla yargılandı ancak bilimsel raporun şiddeti teşvik etmediği gerekçesiyle beraat etti. 2018 Türkiye genel seçimlerinde CHP’den İstanbul milletvekili seçilen Kaboğlu, 2022 yılında Fransa'nın en prestijli nişanı olan Légion d’Honneur madalyası ile onurlandırıldı.

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu'nun biyografisi

ÜNİVERSİTEDEN İHRAÇ EDİLMESİ VE SONRASI


İbrahim Kaboğlu, 2017 yılında çıkarılan 686 numaralı Kanun Hükmünde Kararname ile Marmara Üniversitesi'nden ihraç edildi. Akademik kariyerinin yanı sıra Birgün gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Editör: Ayşegül Yaşar