İsveç, soğuk ve sert bir iklime sahip. Bu yüzden ülkede yaşayanlar, cilt bakım rutinlerine özellikle dikkat ediyorlar. Cildin nemini kaybetmemesi için de doğal yöntemlerden faydalanıyorlar. Sadece iki malzemeyle hazırlanan bu karışımı uyguladıktan sonra da cam gibi bir cilde sahip oluyorlar. İşte tüm detaylar…

İSVEÇLİ KADINLARIN TERCİHİ! 

İsveç'te yeşil çay buz küplerini kullanmak oldukça popüler bir yöntem. Yeşil çay, antioksidanlar bakımından zengin bir içecek ve bu antioksidanlar cildin genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor. Buz küpleri ise cildi sıkılaştırıyor ve gözenekleri sıkarak cilt tonunu düzeltiyor.

Yeşil çayın içeriğindeki antioksidanlar ve buz küplerinin soğukluğu, cildin yaşlanma belirtilerine karşı mücadelede etkili oluyor. Aynı zamanda bu uygulama, cildi canlandırıyor ve ferahlatıcı bir etki yaratıyor.

Yaz aylarında tüketilmeyen sıvı risk oluşturuyor Yaz aylarında tüketilmeyen sıvı risk oluşturuyor

SADECE BİR İÇECEK DEYİP GEÇMEYİN! 

Yeşil çay, cilt sağlığı için sayısız fayda sunuyor. Antioksidan bakımından zengin olan yeşil çay, cildi serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyor ve yaşlanma belirtilerini azaltıyor. Anti-enflamatuar özellikleri sayesinde sivilce ve cilt irritasyonlarını hafif. Yeşil çayın içeriğinde bulunan polifenoller, cildin nem dengesini koruyor ve cilt tonunu eşitliyor.

Isveç Buz

CİLDİNİZE DÜZENLİ OLARAK BUZ UYGULAYIN 

Buz uygulaması, cilt bakımında çeşitli faydalar sunuyor. Bu uygulama; cildinizi ve gözenekleri sıkılaştırırken cilt tonunu da düzeltiyor. Şişkinlik ve kızarıklığı azaltıyor. Özellikle göz altı torbaları için etkili.

Buz uygulaması, cildinize tazelik ve canlılık kazandırıyor, canlandırıyor ve parlak bir görünüm sağlıyor. Akne ve sivilce gibi cilt sorunlarını tedavi etmeye yardımcı oluyor ve cildin yağ salgısını kontrol altına alıyor.

Isveç Tarif

GÜZELLİĞİNİZE GÜZELLİK KATACAK TARİF 

Malzemeler:

  • Bir fincan yeşil çay
  • Bir fincan su
  • Buz küpü kalıpları

Uygulanışı:

  • Bir fincan yeşil çayı demleyin. Bunun için suyu kaynatın ve ardından demlemek için yeşil çayı ekleyin. Yaklaşık 5-10 dakika demlemeye bırakın.
  • Demlenmiş yeşil çayı soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyin.
  • Soğuyan yeşil çayı buz küpü kalıplarına dökün. Her bir bölümü yaklaşık üçte bir oranında doldurun.
  • Kalıpları dondurucuya yerleştirin ve tamamen donana kadar bekleyin. Genellikle birkaç saat sürer.
  • Buz küpleri tamamen donduğunda kalıpları çıkarın ve yeşil çaylı buz küplerini kullanıma hazır hale getirin.

 

Editör: Ayşegül Yaşar