Okullarda 2023-2024 eğitim öğretim yılı, 14 Haziran Cuma günü karne dağıtımıyla sona erdi. Öğrenciler yaz tatiline girerken, öğretmenlerin mesleki çalışma programları da hız kazandı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yeni müfredatla ilgili önemli incelemeler yapılacak olan seminerlerin detayları açıklandı. Öğretmenler, 5 gün sürecek bu yüz yüze mesleki çalışma programına katılarak raporlarını Bakanlığa sunacak.

ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öğretmenlerin mesleki çalışma programı, Kurban Bayramı tatilinin hemen ardından 24-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu seminerler, öğretmenlerin yüz yüze katılımıyla düzenlenecek. Alanında öğretim programı değişikliği olmayan öğretmenler, idari izin verilmesi durumunda Ek-1 form çalışmalarını 24-25 Haziran 2024 tarihlerinde, genel müdürlükler bazında kendilerine verilen konularda yapacakları çalışmaları ise 26-27 Haziran 2024 tarihlerinde tamamlayacak.

KATILIM ŞARTLARI

Öğretmenler, haziran dönemi mesleki çalışmalara, görev yaptıkları illerde katılabilecekleri gibi, tercih edecekleri herhangi bir ilde de katılma imkânına sahip olacaklar. Bunun için "veri.meb.gov.tr" adresinden başvuruda bulunmaları yeterli olacak. Görev yaptığı okul dışında mesleki çalışmasını tamamlayan öğretmenlerin katılım durumları, kadrolarının bulunduğu okula yazılı olarak bildirilecek.

AFAD’dan öğretmen ve öğrencilere afet eğitimi AFAD’dan öğretmen ve öğrencilere afet eğitimi

YENİ MÜFREDAT İNCELEMELERİ

Bu seminerler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredatın öğretmenler tarafından incelenmesini de kapsıyor. Öğretmenler, yeni müfredatla ilgili yapacakları incelemeleri raporlayarak Bakanlığa iletecek. Böylece eğitim sistemine dair önemli geri bildirimler sağlanmış olacak.

Editör: Ayşegül Yaşar