Halk arasında 9’uncu gezegen olarak tabir edilen Bahçesaray ilçesinin engebeli coğrafyasında büyük zorluklarla yapılan çalışmalar sayesinde mahalle ve mezralar kurulduğundan bu yana ilk kez sıcak asfaltla buluştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mahallelere yönelik yol yapım çalışmaları sürüyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttükleri çalışma kapsamında Altındere (Arinç) Ünlüce (Mezra Şêxan) grup yolu ve bağlı 4 mezra yolu asfaltlanarak, trafik işaret levhaları ve yol çizgi çalışmaları yapıldı. Virajları ve sarp arazisiyle Van’dan Bahçesaray’a giden ana yolu andıran köy yolu, asfaltlamanın bitirilmesiyle dikkat çekici bir görünüme kavuştu.

Kısa sürede yol hizmete açıldı

Tüm imkânsızlıklara rağmen sorumluluk alanındaki yol ağını daha erişilebilir hale getirmek için var gücüyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, Bahçesaray ilçesinin zorlu coğrafyası ve engebeli arazisinde özverili bir çalışma yürüterek, 2 mahalle ve 4 mezraya ulaşım sağlayan yolları asfaltladı.

Asfaltlama çalışması çerçevesinde Altındere Ünlüce grup yolunda yarma, dolgu, yol altyapı, taş duvar, plent miks temel (PMT) ve sıcak asfalt yapılarak tamamlandı. Asfalt serimi tamamlanan yolda ayrıca Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından trafik işaret levhaları ve yol çizgi çalışmaları yapılarak yol hizmete açıldı.

‘Yapılan çalışmalardan dolayı minnettarız’

Batman'daki tavan çökmesi   ucuz atlatıldı Batman'daki tavan çökmesi ucuz atlatıldı

Yapılan çalışmalardan dolayı minnettar olduklarını belirten Ünlüce Mahallesi’ne bağlı Taşköprü (Qercicas) Mezrası sakinlerinden Emin Melek, “Yıllardır yollarımız yapılmıyordu. Böyle güzel bir yola hasret kalmıştık. Özellikle kışın çok büyük zorluklar yaşıyorduk. Yollarımız sürekli kapalı kalıyordu. Bu yıl yollarımız ilk kez asfaltlandı. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan başta olmak üzere İlçe Belediye Eşbaşkanları ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Yapılan çalışmalardan dolayı minnettarız” dedi.

‘Tozdan, çamurdan ve çukurlu yollardan ilçeye inemiyorduk’

Bahçesaray ilçesinde güzel hizmetler yapıldığını belirten Mezra Şêxan Mahallesi sakinlerinden Burhan Fidan ise, “Bahçesaray ulaşım konusunda dezavantajlı bir ilçe. Buradan nasıl Van’a ulaşamıyorsak aynı şekilde tozdan, çamurdan ve çukurlu yollardan dolayı köylerimizden de ilçeye inemiyorduk. Yapılan çalışmalar bu açıdan çok önemli. İl ve ilçe Eşbaşkanlarımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Seçim sürecinde verilen sözler de yerine getirilmiş oluyor. Bunca probleme rağmen yapılan çalışmalar çok önemlidir. Bu grup yolu üzerinde 300 civarında hane var. Bu hizmetin bu insanlara ulaştırılması son derece kıymetlidir. Tekrar emek veren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Nazmi Kahraman