Yol kenarındaki beyaz levhalar, özellikle aktif araç kullanıcılarının dikkatini çekiyor. Peki, bu beyaz levhalar ne anlama geliyor?

KONTROL KESİM LEVHASI NEDİR?


Karayolları Genel Müdürlüğü'nün otoyollar üzerindeki bakım ve kontrol faaliyetlerini düzenlemek amacıyla kullanılan "kontrol kesim levhası," yolun tanımlanması ve konum belirleme gibi önemli bir işleve sahiptir. Bu levhalar, kaza gibi acil durumlarda ekiplerin doğru konumu bulmasını kolaylaştırır.

Yol-15

LEVHALARIN ANLAMI NEDİR?


Otoyolların numaralandırılmasında büyük şehirler esas alınarak, İstanbul için 1-19, Ankara için 20-29, İzmir için 30-39 gibi numaralar atanmıştır. Bu numaralar, yolun otoyol olup olmadığını, hattın numarasını ve kesim numarasını belirtir. Levhalar, özellikle yolun güvenliğini sağlamak ve sorunların tespiti için kritik bir öneme sahiptir.

Yol 2

1 kaşıkla tüy sorununu bitirin! Evde hazırlayacağınız bu karışım şok edecek 1 kaşıkla tüy sorununu bitirin! Evde hazırlayacağınız bu karışım şok edecek

LEVHALARIN KULLANIMI VE YERLEŞİMİ


Kontrol kesim levhaları, trafik işaret levhalarıyla birlikte yer alabilir ve konumlandırılma yüksekliği 0.60 m ile 1.20 m arasında olmalıdır. Bu standartlar, yol kullanıcılarının levhaları rahatça görmesini ve acil durumlarda hızlı bir şekilde yardım çağırmasını sağlar.

Editör: Ayşegül Yaşar