HABER - Özgür AYAYDIN

Amedspor’un golcüsü Neslihan Demirdöven bir süre önce 2025 UEFA Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası'na gidebilmek için Türk kadın futbol tarihinde ilk defa play-off oynama hakkı kazanan Kadın A Millî Takımımızın 25 ve 29 Ekim 2024 tarihlerinde oynayacağı Ukrayna maçlarının 31 kişilik geniş kadroya davet edildi.

Gençlerbirliği-Amedspor maçının hakemi açıklandı Gençlerbirliği-Amedspor maçının hakemi açıklandı

Teknik direktör Necla Güngör Kıragası tarafından açıklanan 31 kişilik geniş kadroda yer alan 
Neslihan Demirdöven bu davetin ardından TFF’nin Riva’daki kampına dahil oldu.

Amedspor'un Golcüsü Milli Takım Kampından Ayrıldı2

31 kişilik açıklanan geniş kadro ilk etapta 14 Ekim 2024 tarihinden itibaren Hasan Doğan Milli  Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinde çalışmalarını sürdürürken, Galatasaray'ın 17 Ekim 2024 günü Roma ile oynadığı UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. maçından sonra kadroya davet edilen Gamze Nur Yaman, Eda Karataş, Ebru Topçu ve Arzu Karabulut da dahil oldu.
Çalışmaların ardından 31 oyuncunun yer aldığı geniş kadro 24’e düşürülürken, Diyarbakır temsilcisinin forveti Neslihan Demirdöven 24 kişilik kadroda yer almadı.
Bu kararın ardından kamptan ayrılan  Neslihan Demirdöven Diyarbakır’a dönecek.

UEFA Uluslar C Ligi'nde oynadığı 6 maçı gol yemeden yenilgisiz kapatıp B Ligi'ne yükselen Ay-Yıldızlılar, 1. Grup'ta oynadığı maçlar sonucunda 9 puanla 2. sırada yer alarak Türk kadın futbol tarihinde ilk kez 2025 UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne gidebilmek için play-off oynama hakkı kazanmıştı. 

Amedspor'un Golcüsü Milli Takım Kampından Ayrıldı3

Milliler, 25 Ekim 2024 günü Ukrayna ile İstanbul Esenler Erok Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Rövanş mücadelesi ise 29 Ekim 2024 tarihinde Moldova'nın Başkenti Kişinev’de oynanacak.

Muhabir: Özgür AYAYDIN